Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

 Naar een recept uit Allerhande, recept voor twee personen, verdubbel ingrediënten voor vier personen.

Ingrediënten: couscous met geroosterde pompoen en paddestoelen

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 rode uien
  • 250 gram pompoen
  • 400 gram paddestoelen. Liefst met shii-take erbij, ook voor de smaak
  • half zakje knoflookbieslook
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
  • 3 takjes munt
  • tamari of shoyu en wat versgemalen zwarte peper
  • 150 gram couscous
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Extra: veldslasalade met olijven en zongedroogde tomaten. Zie salades.

Bereiding:
Uien snipperen, pompoen in plakken snijden en schillen. Plakken darna nog in grove stukken snijden. Paddestoelen schoonvegen en in grove stukken snijden. In lage ovenschaal ui, pompoen, paddestoelen mengen met de oregano en ca. 3 eetlepels olijfolie. De ovenschaal in voorverwarmde oven, liefst de grill, maar anders goed hete oven en in ca. 20 tot 30 minuten gaar laten worden. Onder de gril - ca. 15 cm - een kwartier. Pas op voor verbranden dan. 

Couscous maken volgens aanwijzingen op pak en na gereed de overgebleven kruiden er voor de helft door roeren. Andere helft over de couscous met de paddestoelenmengsel dat over de couscous wordt geserveerd.
Serveer met veldslasalade. Zie salades.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Pompoen geroosterd met paddestoelen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>