Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: kip met dadels en gebakken pompoen

  • 4 stukken kip (liefst biologisch en scharrel)
  • 200 gram ontpitte dadels, in stukken gehakt.
  • Olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels foelie
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel honing
  • scheutje tamari of shoyu
  • uitgeperste citroen
  • 2 draadjes saffraan
  • 2 eetlepels amandelmoes (natuurwinkel)
  • 75 gram licht geroosterde amandelen.
  • Scheutje rode wijn

Bijgerechten:

  • in plakken gesneden pompoen naar behoefte als groente
  • couscous
  • sinaasappel in schijfjes gesneden

Bereiding:
Bak de kipdelen in de olijfolie lichtbruin aan alle kanten.
Haal de kip eruit en bak in het vet de kleingesneden uien en knoflook een minuut of vijf.
Voeg alle kruiden toe en wat rode wijn en doe de kip terug in de pan.
Breng op smaak met wat tamari of shoyu en laat nog 25 minuten sudderen op zacht vuur.
Voeg daarna de dadels, citroensap,, saffraan en amandelmoes toe en laat nog een minuut of tien sudderen.

Besstrooi bij het opdienen met de geschaafde amandelen en serveer met couscous, licht gebakken pompoen (in olijfolie) en een schijfje sinaasappel
 

 

 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Kip met dadels"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>