Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Uit Smaakmakend

Ingrediënten: gevulde auberginerolletjes met tomatensalsa en pasta
 

  • 2 middelgrote aubergines
  • 5 takjes peterselie
  • 2 takjes koriander
  • 2 zoete uien gesnipperd
  • 2 fijn geperste knoflookteentjes
  • 400 gram tofu gehakt
  • 100 gram verkruimelde geitenkaas
  • 4 vleestomaten
  • olijfolie plus klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • scheutje tamari of shoyu
  • theelepel kaneel
  • Extra: eenvoudige tomatensalade Zie salades.

Bereiding:
Breng een pan met water aan de kook. Zet het vuur dan af en laat de in de lengte gesneden plakken aubergine ongeveer 15 minuten weken in het hete water.
Dep de aubergine daarna droog met keukenpapier.
Bak de plakken rondom aan beide kanten lichtbruin in de olijfolie. Goed uit laten lekken in vergiet.
Meng het tofugehakt met een gesnipperde ui, de geperste knoflook, de fijngehakte peterselie en de helft van de fijngehakte koriander en de helft van de geitenkaas.
Bak dit mengsel in de olijfolie een minuut of vijf.
Meng de kleingesneden tomaten, de andere zeer fijngesnipperde ui en de rest van de koriander tot een tomatensalsa en zet dit in de koelkast.
Vul nu de aubergineplakken met het tofumengsel en rol deze op en bestrooi ze met de rest van de geitenkaas en leg ze in een ovenschaal.
Bak de auberginerolletjes nu ongeveer tien minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden C.

Serveer de auberginerolletjes met verse pasta, bv. tagliatelli of meergranenspaghetti met de tomatensalsa en als extra een eenvoudige tomatensalade. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Auberginerolletjes met tomatensalsa en pasta"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>