Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.


Ingrediënten Minipizza met spinazie en geitenkaas

  • Vier Swarmabroodjes, over lengte door midden gesneden (twee per persoon dus) (Mag ook gewoon sneden meergranenbrood zijn als je persè geen witbrood wilt gebruiken)
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 400 gram verse spinazie
  • 150 gram verse Franse geitenkaas verkruimeld
  • 11/2 dl. tomatensaus zonder toevoegingen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  •  

Bereiding:
Was de spinazie goed en slinger ze droog in bv. schone theedoek
Roerbak de spinazie in de olijfolie tot ze goed is geslonken.
Bestrijk de door midden gesneden swarmabroodjes met de tomatensaus.
Meng de spinazie met de geitenkaas, doe er iets van olijfolie doorheen en verdeel de spinazie over de acht broodjes. Bestrooi ze met pijnboompitten.

Bak de minipizza's in een voorverwarmde oven van 200 graden C. in ca. 15 minuten gaar.
Serveer een verse salade van kleingesneden seizoensfruit met kwark achteraf als toetje.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Spinaziepizzaatjes met geitenkaas"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>