Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Naar een recept uit de Volkskrant

Ingrediënten: spinazie met yoghurt en witte bonensalade en Turks brood

  • 1 kilo verse spinazie
  • 8 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1 eetlepel citroensap
  • versgemalen peper
  • scheutje tamari of shoyu
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 eetlepel rozijnen (zwavelarm)
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • mespuntje gemalen komijn

Ingrediënten Pilaki:
 

  • 4 scharreleieren
  • 2 uien in ringen gesneden
  • een pot witte bonen
  • 3 tomaten
  • 6 takjes peterselie
  • 4 takjes dille
  • 3 takjes munt
  • halve citroen
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • halve eetlepel witte-wijn azijn
  • ongeveer 20 zwarte olijven zonder pit

Bereiding:
Was de spinazie goed en laat de spinazie met aanhangend water ongeveer in vier minuten slinken op hoog vuur.
Doe de yoghurt in een kom en en vermeng deze met de knoflook. Voeg eventueel wat peper en tamari of shoyu toe.
Bak de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Haal ze eruit.
Fruit en smoor de uien in de olijfolie op zacht vuur, voeg na ongeveer 4 minuten komijn, rozijnen, pijnboompitten en spinazie toe. Laat alles op zahct vuur een minuut of 3-4 doorwarmen.
Doe nu het spinaziemengsel vermengen met de yoghurtsaus.

Bereiding witte bonensalade:
Kook de eieren hard
Pel de uien en snijdt ze in ringen. Leg de uienringen 15 minuten weg bestrooid met zout.
Spoel de uien daarna goed af met koud stromend water.
Laat ondertussen de witte bonen goed uitlekken en spoel ze af met koud water.
Meng nu bonen, uien, tomaten (gevierendeeld), kruiden (kleingesneden) en dressing van olijfolie, witte wijn azijn en peper, door elkaar. Schep alles in een schaal.
Garneer met schijfjes ei en de zwarte olijven.

Serveer warme spinazie en koude bonen samen met warm Turks brood uit de oven. Serveer eventueel gele rijst (rijst gekookt met kerrie of kurkuma) erbij.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Spinazie met yoghurt en witte bonensalade en Turks brood"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>