29 augustus 2019: Bron: Nu.nl

Op de website van nu.nl staat een interview met internist Ivo Sijpkens. Hij ontdekte bij zichzelf een voorstadium van diabetes en veranderde zijn leefstijl en met succes.

Ik vind dit een mooi interview en de eerlijkheid van dr. Sijpkens spreekt mij wel aan. 

'Gezonde voeding lijkt sleutel voor het indammen van chronische ziekten'

Nadat de focus lange tijd vooral op medicatie lag, is er nu een verandering op komst, zegt internist Yvo Sijpkens. Hij biedt sinds acht maanden voedingsadvies aan als medische interventie bij chronische ziekten.

U schreef vijfentwintig jaar lang medicijnen voor. Hoe raakte u overtuigd van het belang van voeding?

"Ik schrijf nog steeds medicijnen voor. Maar sinds ik voeding er meer bij betrek, kunnen veel mensen met minder medicijnen toe. Sommige patiënten met diabetes of hypertensie kunnen er zelfs helemaal mee stoppen."

"Ik raakte ervan overtuigd toen ik zelf pre-diabetes bleek te hebben. Ondanks eerder gewichtsverlies en intensief sporten waren mijn glucose- en insulinewaarden te hoog. Pas toen ik van een patiënt wiens nierziekte aanzienlijk verbeterde een boek over 'low carbohydrate living' kreeg, viel het kwartje en kon ik mijn bloedsuikers wel laag houden."

Wat was uw inzicht?

"Veel mensen denken dat chronische ziektes bij het ouder worden horen en dat aanleg en overgewicht centraal staan. Het gaat niet alleen om de calorieën, maar vooral om de stofwisseling. Het zijn voornamelijk onze voedingsgewoontes die invloed hebben op processen en hormonen in het lichaam.">>>>>>>lees het hele interview verder op nu.nl


Plaats een reactie ...

Reageer op "Gezonde voeding lijkt sleutel voor het indammen van chronische ziekten, zo schrijft internist Yvo Sijpkens,"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Archief nieuwsberichten over >> Kankerpil - AOH1996, van professor >> Patienten met zeldzame vormen >> Sterkere MRI-scanner met nieuw >> Er dreigt een wereldwijde >> 34 procent van alle kankerpatienten >> Nederlands vaccin gebruikt >> Je hebt kanker en hoe ga je >> Bij meer dan 100 leerlingen >> Frankrijk gaat groot onderzoek >>