5 november 2011: Bron: Scarborough P, Morgan RD, Webster P, and Rayner M. Differences in coronary heart disease, stroke and cancer mortality rates between England, Wales, Scotland and Northern Ireland: the role of diet and nutrition. BMJ Open 2011; DOI:10.1136/bmjopen-2011-000263. Available at: http://bmjopen.bmj.com.
Uit een groot bevolkingsonderzoek naar de oorzaken van sterfte aan kanker en haat- en vaatziektes en beroertes in de vier landen die samen de Gemene Best vormen, Engeland, Wales, Schotland en Ierland, blijkt dat die verschillen voornamelijk worden veroorzaakt door verschil in hoe mensen leven en wat ze eten en drinken. De verschillen lopen uiteen van 18% tot 81%. Zie hier een grafiek uit dit onderzoek:
Country | Deaths from CHD, stroke and diet-related cancers | Expected deaths from CHD, stroke and diet-related cancers* | Mortality gap | Deaths delayed or averted if English diet achieved | % Mortality gap closed |
Wales | 39 669 | 35 946 | 3723 | 3005 | 81 |
Scotland | 70 753 | 55 034 | 15719 | 6353 | 40 |
Northern Ireland | 18 148 | 15 819 | 2329 | 1890 | 81 |
Gezonder leven en eten kan dus van grote invloed zijn op de risico's van kanker en hart- en vaatziektes.. Klik hier voor vele recepten van maaltijden met vis, vegetarisch, soepen, salades, op basis van de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet die u zou kunnen helpen om in ieder geval gezonder te eten en drihken.
Gerelateerde artikelen
- Ultra bewerkte voedingsmiddelen kunnen het risico op diabetes type 2 sterk vergroten. Zo blijkt uit langjarige Europese studie bij totaal 311.892 mensen
- Voedingspatronen en leefstijl van bewoners geeft zeer grote verschillen (tot 80 procent) in overlijdensrisico aan kanker en hart- en vaatziekten.
- Voeding en voedingsstoffen als preventie van kanker: Het rapport uit 1997 van het WCRF: Food, Nutrition and the Prevention of cancer wordt komende drie jaar geactualiseerd door grote groep van vooraanstaande onderzoekers
- Voeding en leefstijl: Het eten van goede vetten i.p.v. slechte vetten heeft groter effect op verminderd risico op kanker en hart- en vaatziekten dan het minderen van vet in zijn algemeenheid blijkt uit grote prospectieve studie
- Voeding en leefstijl:: Gezond leven met Mediterrane voeding, niet roken en voldoende bewegen kan leven van 70 tot 90 jarigen nog meer verlengen, aldus Nederlandse studie.
- Voeding: Zijn biologische producten beter en gezonder?
- Voeding en leefstijl: Het volgen van een Mediterraandieet verkleint beduidend het risico op spijsverteringskanker (maagkanker en darmkanker), aldus grote Europese bevolkingsstudie in 10 landen bij 450.000 mensen
- Voeding: naleving van verschillende gezonde eetpatronen wordt geassocieerd met een lager risico op totale en oorzaakspecifieke mortaliteit.
Plaats een reactie ...
Reageer op "Voedingspatronen en leefstijl van bewoners geeft zeer grote verschillen (tot 80 procent) in overlijdensrisico aan kanker en hart- en vaatziekten."