23 januari 2023: Bron: Student en leefstijl

De maatschappij schreeuwt: wie biedt er duidelijkheid omtrent voeding en leefstijl? In hoeverre kan ik alle vloggers en zelfhulpboeken geloven? Wat is de invloed van mijn voeding- en leefstijlpatroon op mijn gezondheid en/of ziekte? Zijn er mogelijkheden om minder medicatie te slikken? Wie kan mij begeleiden in het aanpakken van mijn leefstijl en het minderen van medicatie? Wie helpt mij in een onderdeel van mijn ziekte aan te pakken – mijn leefstijl – in plaats van symptoombestrijding door middel van medicatie?

De organisatie Student en Leefstijl willen ervoor zorgen dat toekomstige artsen preventieve en curatieve voeding- en leefstijlinterventies in de spreekkamer gaan inzetten als onderdeel van de behandeling én preventie van klachten en ziekten. Om dit te realiseren willen we meer onderwijs over voeding en leefstijl in de artsopleiding implementeren. Daarnaast bieden we extracurriculaire cursussen aan: de SELF-cursus.

Daarnaast willen wij dat (toekomstige) artsen zich (meer) bewust worden van hun rol in individuele en maatschappelijke leefstijlverandering en hierbij ook hun eigen leefstijl in acht nemen.

Het vak Voeding in de zorg wordt inmiddels op verschillende universiteiten als vak gegeven. 

RegioFoodvalley heeft een en ander mogelijk gemaakt:

Wat een bijzonder onderwijsproject, zo zeggen alle betrokkenen. Geneeskundestudenten van het UMC Utrecht en studenten Voeding & Gezondheid van Wageningen University & Research sloegen recentelijk de handen ineen. Samen werkten zij aan een gezamenlijke lesopdracht over het belang van voeding in de zorg. Veel ziekten zijn te voorkomen door gezonder te eten en leven. Het versterken van elkaars kennis is dan ook essentieel voor een gezondere zorg. Het project komt uit de koker van de Regio Deal Foodvalley, waar Rijk, regionale overheden en (kennis)partners samenwerken aan een duurzaam en gezond voedselsysteem.
 

Onderstaande heb ik gekopieerd van de website student en leefstijl: https://www.studentenleefstijl.nl/onze-visie/  en lijkt me heel erg goed dat deze studenten dit initiatief nemen en hopelijk verder uit gaan bouwen. 
Factsheet_Onderwijs2021_S&L (1)10241024_1


Plaats een reactie ...

Reageer op "Student en leefstijl zorgt met eigen cursussen dat studenten voeding en medicijnen het vak voeding in de zorg kunnen volgen binnen hun opleidingen."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Alcohol tast de darmbiotica >> Algemeen: Aangepast voedingspatroon >> Algemeen: Wat is er met ons >> Bloedverdunners die vitamine >> Caffeine: mensen met een dieet >> Darmflora: Alzheimerpatiënten >> Darmflora beinvloed door voeding >> Deze 6 wetenschappelijke onderzoeken >> Dierlijke vetten, roken en >> Een nieuw drinkvoedingsproduct, >>