Dr. van Prooijen raadt dit boek aan: De Natuurlijke Keuken van auteur Nicola Graimes. Is helaas alleen als tweede hands verkrijgbaar in het Nederlands. Klik op de cover van het boek om dit te bestellen.

Een wetenschappelijk gefundeerd, rijk geïllustreerd handboek van de ingrediënten van de gezonde keuken, met praktische tips voor het kopen, bewaren en bereiden van natuurvoedingsmiddelen. Meer dan 100 eetlust opwekkende vegetarische recepten, van ontbijten en brunches tot hoofdgerechten, bijgerechten en salades.

Klik hier

Er staat 1 recensie bij:

'De gezonde keuken' zou ook een goede titel zijn geweest voor dit mooi vormgegeven kookboek, want er wordt veel aandacht besteed aan gezond eten. De eerste helft van het boek bestaat uit achtergrondinformatie over alle mogelijke gezonde voedingsmiddelen, van fruit en groenten tot zeewier, tofu, zoetstoffen en specerijen. Bij elk voedingsmiddel wordt iets verteld over de verkrijgbaarheid, gebruik en bereidingswijze en de heilzame en geneeskrachtige waarde, gebaseerd op recent onderzoek. In de tweede helft van het boek staan ruim 100 vegetarische recepten. Een groot deel van de recepten is door de oosterse en mediterrane keuken beinvloed en er wordt veel gebruik gemaakt van verse groenten en fruit. Naast een duidelijke ingredientenlijst en beschrijving wordt bij elk recept iets gezegd over de gezondheidswaarde van het recept. Het boek bevat veel kleurenfoto's zowel van de besproken voedingsmiddelen als van elk recept afzonderlijk. Met een uitgebreid alfabetisch register.<br/><br/>S.D. van Wijngaarden


Plaats een reactie ...

Reageer op "De natuurlijke keuken. Auteur Nicola Graimes"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Biologisch kookboek: Van eigen >> De complete Ayurvedische huisapotheek. >> De 45 meest geneeskrachtige >> De Gezondheidsepidemie, waarom >> De natuurlijke keuken. Auteur >> De voedselzandloper: over >> Down to Earth: auteurs Sacha >> Eet beter in 28 dagen met >> Eetsprookjes. auteur Huib >> Eten tegen kanker. Het kookboek. >>