Wie het boek Voeding en defysieke degeneratie van Weston Price bestelt, klik op de cover van het boek, ondersteunt daarmee Stichting Gezondheid Actueel.
Samenvatting & achtergrondinformatie
Het dikke onderzoeks/reisverslag met honderden foto's, in groot formaat met harde kaft van Weston A. Price, tandarts, onderzoeker, kaakchirurg maar bovenal visionair, die in de dertiger jaren bijna 10 jaar lang de gehele wereld over reisde om de geheimen van gezonde mensen te ontdekken.
Deze zeer gerespecteerde tandarts en tandheelkundig wetenschapper koos ervoor zich te richten op gezonde mensen:
wat was hún geheim? Op zijn zoektocht reisde dr. Price naar honderden steden in 14 landen.
Hij bezocht enkele van de meest afgelegen gebieden ter wereld.
Hij zag perfecte tandbogen, weinig of geen tandbederf, een hoge weerstand tegen tuberculose en een perfecte gezondheid bij mensen die hun inheemse voeding aten.
Dr. Price kwam erachter dat bij deze mensen, als zij in aanraking kwamen met modern voedsel als witmeel, geraffineerde plantaardige oliën en voedsel uit blik, zich al snel ernstige vormen van verval voordeden: cariës, misvormde kaakstructuren, scheve tanden en kiezen, artritis en een lage weerstand tegen tuberculose.
Dr. Price legde in woord en beeld zowel de eeuwenoude wijsheid die leidde tot perfecte gezondheid vast, als het lichamelijke verval dat volgde op de overschakeling naar modern, bewerkt voedsel.
Een belangwekkende studie, gebundeld in dit boek Voeding en fysieke degeneratie.
Een schokkend en indrukwekkend werk over de negatieve gevolgen van moderne, bewerkte voeding voor de gezondheid.
“Absoluut een basisboek over voeding en het voorkomen van ziekte, dat vandaag de dag nog even relevant is als toen het voor het eerst werd uitgebracht. Ver zijn tijd vooruit.”
– Jonathan V. Wright, arts
“Optimale en gezonde voeding is het medicijn van de toekomst.”
– Linus Pauling, tweevoudig Nobelprijswinnaar
“Voeding en fysieke degeneratie zou iedereen moeten lezen. Wij tandartsen weten als geen ander hoe belangrijk voeding is om tandbederf te voorkomen.”
– Drs. Fred Neelissen, tandarts en mede-oprichter van de Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Bio-energetische Tandheelkunde (NVBT)
“Dr. Weston Price was een van de eerste vooraanstaande gezondheidswetenschappers van de 20ste eeuw. Dit uitzonderlijke meesterwerk op het gebied van voedingswetenschap behoort in de boekenkast van iedereen die oprecht wil leren hoe voeding de gezondheid kan verbeteren.”
— Dr. Joseph Mercola
Over Weston A. Price:
Weston A. Price was een Amerikaanse tandarts die in de dertiger jaren van de vorige eeuw wetenschappelijk onderzoek verrichtte naar 14 natuurvolkeren over de hele wereld. Hij legde zijn reisverslagen en onderzoeksresultaten vast in een boek genaamd Nutrition and Physical Degeneration, dat in 1939 voor het eerst verscheen en tot op de dag van vandaag herdruk na herdruk wordt gepubliceerd.
Onder de titel Voeding en fysieke degeneratie heeft uitgeverij Succesboeken.nl in samenwerking met de Nederlandse afdeling van de Weston A. Price Foundation een Nederlandse vertaling van dit tijdloze boek mogelijk gemaakt.
Gerelateerde artikelen
- Andere kost, Auteurs Jaap Seidell en Jutka Halberstadt. Pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem
- Biologisch kookboek: Van eigen erf - een biologisch boerenkookboek over echt eten. Auteurs Iris van de Graaf en Maria van Boxtel
- Blijf weg van mijn operatietafel. Auteur Philip Ovadia. Handboek gezonde stofwisseling om gewicht te verliezen, ziekte te voorkomen en je iedere dag opperbest te voelen
- Boeddha's kookboek. Fantastische recepten met Ki Food (geheel vegetarisch)
- De complete Ayurvedische huisapotheek. Auteur Lad Vasant, gebaseerd op de tijdloze wijsheid van 5000 jaar oude medische kennis uit India
- De 45 meest geneeskrachtige groenten, de culinaire mediicijngids. Auteur: Thomas Dijkman
- De Gezondheidsepidemie, waarom we gezonder en zieker worden
- De natuurlijke keuken. Auteur Nicola Graimes
- De snelle 800: auteur Dr. Michael Mosley Hoe je met vasten langdurig gezond blijft en zelfs kanker en diabetes kan voorkomen of zelfs genezen.
- De voedselzandloper: over afvallen en langer jong blijven. Auteur arts Kris Verburgh
- Down to Earth: auteurs Sacha de Boer en Jacob Jan Boerma
- Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer Met makkelijke en snelle recepten en weekmenu's
- Eetsprookjes. auteur Huib Stam
- Eten tegen kanker. Het kookboek. Auteurs: Richard Beliveau MD en Denis Gingras MD
- Eten tegen kanker. De rol van voeding bij het ontstaan van kanker. Auteurs: Richard Beliveau MD en Denis Gingras MD
- Eet, drink en blijf slank en gezond. De revolutie in gezonde voeding. Auteur dr. Walter C. Willett.
- Fatoenlijk eten - Mijn leven als proefkonijn. Auteur: Karen Duve
- Fytotherapie bij Kanker Compendium van 500 kruiden die ondersteunen bij kanker. Auteur Rob Hamers
- Gezond en Blij zonder diëten. Auteur Ay Lin Kho
- Gezonde gewoontes. Een boek plus 3 DVD's met hulp voor 19 eenvoudig uit te voeren gewoontes om af te vallen maar vooral om gezonder te leven.
- Handboek gezonde en snel klaar recepten op basis van natuurlijke ingredienten. Auteur Titia Kreijger
- Handboek voeding en Gezondheid. Auteur Jan Dries
- Het 3x Anders Kookboek van Titia Keizer
- Help, er zit een pastinaak in mijn soep. Het natuurlijke soepboek. Auteur Anneke Bleeker.
- Het echte antikankerdieet: auteur: Prof. dr. David Khayat
- Het Houtsmullerdieet. Voeding als sterk wapen tegen kanker. Auteur: Dr. Houtsmuller.
- Het Metabolisme dieet: Auteur Haylie Pomroy
- Het Tibetaanse boek van leven en sterven. Auteur Soqyal Rinpoche.
- Het Okinawaprogramma. Auteur: Bredley Willcox, Graig Willcox, Mckoto Suzaki
- Kankervrij, Over ons gevecht tegen kanker en wat je zelf kunt doen. Auteur arts en wetenschapper William Cortvriendt
- Kookboeken als hulp bij preventie van kanker van WCRF-nl
- Langlevendieet van auteur en wetenschapper Valer Longo
- Mega Salades. Supersalades met verse ingrediënten
- Ontwijnen van auteur Jaqueline van Lieshout. Dit boek is een aansporing om te kiezen voor een alcoholvrij leven.
- Recepten voor groene smoothies, natuurlijke drankjes van verse groenten en fruit en gemakkelijk zelf te maken
- Sappen en Smoothies, heerlijk en goedkoop om zelf te maken. Auteur Carol Watson
- Suikervrije en zuivelvrije recepten voor lekkers bij Sinterklaas, Kerst en Oudjaar
- Superfoods. Voedsel en medicijn van de toekomst. Auteur David Wolfe.
- Tarwegras, het natuurlijke medicijn van de 21e eeuw. Auteur: Li Smith
- The China Study: Author: T. Colin Campell PhD and Thomas M. Campbell PhD copy 1
- Voeding en fysieke degeneratie. Auteur Weston Price
- Voedingsinterventie bij kanker ; een signaal aan de klassieke oncologie. Auteur: arts-bioloog drs. E. Valstar.
- Voedingsupplementen: Het Gouden boekje: een boek over de rol van aanvullende vitamines, mineralen en voedingsupplementen. Auteur Gert Schuitemaker
- Waarom maagzuur goed voor je is. Auteur Jonathan V. Wright en Lena Lenard
- Water - het goedkoopste medicijn. Auteur: Fereydoon Batmanghelidj
- Water een bijzonder fenomeen. Auteur Guido van Mierlo
- Wat is nu gezond. Fabels en feiten over voeding. Auteur Martijn B. Katan
- Weten van (h) eerlijk eten. Rineke Dijkinga. Een boek om met kennis van wat je eet je gezondheid positief te beinvloeden. Inclusief recepten
- Zout, suiker, vet: hoe de voedselindustrie ons in zijn greep houdt. Auteur Michael Moss
- Voeding en voedingstoffen en recepten - lijst van aanbevolen boeken
Plaats een reactie ...
Reageer op "Voeding en fysieke degeneratie. Auteur Weston Price"