Wie het boek Voeding en defysieke degeneratie van Weston Price bestelt, klik op de cover van het boek, ondersteunt daarmee Stichting Gezondheid Actueel.

Samenvatting & achtergrondinformatie

Het dikke onderzoeks/reisverslag met honderden foto's, in groot formaat met harde kaft van Weston A. Price, tandarts, onderzoeker, kaakchirurg maar bovenal visionair, die in de dertiger jaren bijna 10 jaar lang de gehele wereld over reisde om de geheimen van gezonde mensen te ontdekken.

Deze zeer gerespecteerde tandarts en tandheelkundig wetenschapper koos ervoor zich te richten op gezonde mensen:
wat was hún geheim? Op zijn zoektocht reisde dr. Price naar honderden steden in 14 landen.
Hij bezocht enkele van de meest afgelegen gebieden ter wereld.
Hij zag perfecte tandbogen, weinig of geen tandbederf, een hoge weerstand tegen tuberculose en een perfecte gezondheid bij mensen die hun inheemse voeding aten.
Dr. Price kwam erachter dat bij deze mensen, als zij in aanraking kwamen met modern voedsel als witmeel, geraffineerde plantaardige oliën en voedsel uit blik, zich al snel ernstige vormen van verval voordeden: cariës, misvormde kaakstructuren, scheve tanden en kiezen, artritis en een lage weerstand tegen tuberculose.

Dr. Price legde in woord en beeld zowel de eeuwenoude wijsheid die leidde tot perfecte gezondheid vast, als het lichamelijke verval dat volgde op de overschakeling naar modern, bewerkt voedsel.
Een belangwekkende studie, gebundeld in dit boek Voeding en fysieke degeneratie.

Een schokkend en indrukwekkend werk over de negatieve gevolgen van moderne, bewerkte voeding voor de gezondheid.

“Absoluut een basisboek over voeding en het voorkomen van ziekte, dat vandaag de dag nog even relevant is als toen het voor het eerst werd uitgebracht. Ver zijn tijd vooruit.”
– Jonathan V. Wright, arts

“Optimale en gezonde voeding is het medicijn van de toekomst.”
– Linus Pauling, tweevoudig Nobelprijswinnaar

“Voeding en fysieke degeneratie zou iedereen moeten lezen. Wij tandartsen weten als geen ander hoe belangrijk voeding is om tandbederf te voorkomen.”
– Drs. Fred Neelissen, tandarts en mede-oprichter van de Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Bio-energetische Tandheelkunde (NVBT)

“Dr. Weston Price was een van de eerste vooraanstaande gezondheidswetenschappers van de 20ste eeuw. Dit uitzonderlijke meesterwerk op het gebied van voedingswetenschap behoort in de boekenkast van iedereen die oprecht wil leren hoe voeding de gezondheid kan verbeteren.”
— Dr. Joseph Mercola

Over Weston A. Price:
Weston A. Price was een Amerikaanse tandarts die in de dertiger jaren van de vorige eeuw wetenschappelijk onderzoek verrichtte naar 14 natuurvolkeren over de hele wereld. Hij legde zijn reisverslagen en onderzoeksresultaten vast in een boek genaamd Nutrition and Physical Degeneration, dat in 1939 voor het eerst verscheen en tot op de dag van vandaag herdruk na herdruk wordt gepubliceerd.
Onder de titel Voeding en fysieke degeneratie heeft uitgeverij Succesboeken.nl in samenwerking met de Nederlandse afdeling van de Weston A. Price Foundation een Nederlandse vertaling van dit tijdloze boek mogelijk gemaakt.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Voeding en fysieke degeneratie. Auteur Weston Price"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Biologisch kookboek: Van eigen >> De complete Ayurvedische huisapotheek. >> De 45 meest geneeskrachtige >> De Gezondheidsepidemie, waarom >> De natuurlijke keuken. Auteur >> De voedselzandloper: over >> Down to Earth: auteurs Sacha >> Eet beter in 28 dagen met >> Eetsprookjes. auteur Huib >> Eten tegen kanker. Het kookboek. >>