Wie het boek: Eten tegen kanker. De rol van voeding bij het ontstaan van kanker van de Canadese artsen Richard Beliveau en Denis Gingras bestelt,

klik op de cover van het boek,  ondersteunt daarmee kanker-actueel. Ik heb het boek zelf al enkele jaren in huis en ik kijk er nog regelmatig in. Echt een uitstekend en redelijk goed leesbaar boek voor een leek over de rol van voedingstoffen bij het ontstaan en ook bestrijden van kanker. Het vervolgboek Eten tegen Kanker. Het kookboek  is in feite een vernieuwde uitgave met aanvullingen op dit boek plus ook recepten

Samenvatting & achtergrondinformatie

De toename van kanker in onze samenleving heeft veel meer te maken met levensstijl dan met erfelijkheid, ontdekten Richard Béliveau en Denis Gingras.
In Eten tegen kanker beschrijven de wetenschappers op vernieuwende wijze de oorzaken van kanker én het tegengif.
Hun motto: verander je eetpatroon en de kans dat je zonder enge ziektes oud wordt, neemt aanmerkelijk toe.
Dat roken kanker kan veroorzaken weet iedereen.
Maar dat een derde van alle kankergevallen rechtstreeks is terug te leiden naar een verkeerd en overvloedig eetpatroon, is veel minder bekend.
Toch is dat goed nieuws. Het betekent immers dat we niet hoeven te wachten op een wondermedicijn; we kunnen de ziekte in de kiem smoren!
Niet door 'zomaar' gezond te leven, maar door heel gericht bepaalde producten wel of niet te consumeren.
Kleine bosvruchten hebben bijvoorbeeld sterk kankerwerende eigenschappen, net als knoflook, soja, groene thee, pure chocola en vette vis.
Welke heilzame werking de verschillende voedingsstoffen hebben en welke ziektes je ermee kunt voorkomen, lichten Béliveau en Gingras op wetenschappelijke wijze toe.

De artsen graven diep maar zwaar op de hand is hun werk allerminst.
Eten tegen kanker verveelt dan ook geen moment, is prettig leesbaar, praktisch en bondig.
Dankzij de energieke, bijna literaire schrijfstijl van beide artsen wordt eten om gezond te blijven absoluut geen kwelling; gezond eten is leuk en het verhoogt de kans op een lang en gelukkig - want gezond - leven!

Over de auteurs:
Dr. Richard Béliveau is vooraanstaand expert op het gebied van kankeronderzoek, hoogleraar kankerpreventie en -behandeling aan de Universiteit van Québec in Montréal.
Dr. Denis Gingras is wetenschappelijk onderzoeker, gespecialiseerd in oncologie en verbonden aan het Laboratorium voor Moleculaire Geneeskunde en hemato-oncologie van het Sainte-Justine-ziekenhuis in Montréal.

Bekijk ook het speciale kookboek van Eten tegen Kanker.


Plaats een reactie ...

2 Reacties op "Eten tegen kanker. De rol van voeding bij het ontstaan van kanker. Auteurs: Richard Beliveau MD en Denis Gingras MD"

 • ingrid :
  Waar kan ik het boek eten tegen kanker van Dr. Richard Beliveau en Dr. Denis Gingras kopen.
  Mag ook tweedehands zijn.

  Met vriendelijke groet,
  ingrid
  • kees :
   Ingrid als u op de cover van het boek klikt hierboven dan komt u bij bol.com terecht en daar is het boek nog gewoon leverbaar zover ik weet.

   Kees Braam
   webmaster

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Andere kost, Auteurs Jaap >> Biologisch kookboek: Van eigen >> De complete Ayurvedische huisapotheek. >> De 45 meest geneeskrachtige >> De Gezondheidsepidemie, waarom >> De natuurlijke keuken. Auteur >> De snelle 800: auteur Dr. >> De voedselzandloper: over >> Down to Earth: auteurs Sacha >> Eet beter in 28 dagen met >>