We hebben niet de pretentie dat we alles over borstkanker hier op deze site kunnen vermelden. Er zijn zo veel verschillende soorten en stadia van borstkanker dat alleen dat allemaal vertellen al een website zou vullen.

Wel hebben we de belangrijkste en actuele ontwikkelingen bij borstkanker op een rijtje gezet zoals u onder Informatie over actuele ontwikkelingen in zowel reguliere als alternatieve en/of aanvullende behandelingen en middelen bij borstkanker in alle stadia  kunt lezen en een aantal studies en artikelen bij elkaar gezet gerelateerd aan hormoongevoelige borstkanker waaronder informatie over bv. Tamoxifen, Femara - Letrozole, Arimidex enz.

Over de rol van voeding en voedingstoffen bij borstkanker staat informatie gebundeld onder borstkanker en voeding

Met recent (d.d. 14 december 2018) deze studie toegevoegd:  

https://kanker-actueel.nl/vetarm-dieet-met-veel-groenten-en-fruit-en-extra-beweging-vermindert-kans-op-overlijden-aan-borstkanker-binnen-15-jaar-na-de-diagnose-aanzienlijk-in-vergelijking-met-standaard-voedingspatroon.html


Verder voor meer algemene en soms gedetailleerde informatie verwijzen we u naar de website van de borstkankervereniging

Folders en verdere informatie kunt u aanvragen bij het KWF - Koningin Wilhelmina Fonds en het SNFK -Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker. Het KWF geeft algemene reguliere informatie en het SNFK heeft een aantal nieuwsbrieven uitgegeven over borstkanker en voeding en voedingsuppletie.

Een uitstekende internetsite over niet toxische aanpak van borstkanker in het buitenland is deze: www.lef.org en zoek daar naar breast cancer

Onder kanker en boeken vindt u een paar interessante titels van boeken over borstkanker of van patiënten die schrijven over hun ervaringen met borstkanker.

In het Slootervaart ziekenhuis Amsterdam kunt u in 1 dag een diagnose en behandelplan krijgen voor afwijkingen aan de borst of voor second opinion over borstkanker via de mammapoli. Zelfs zonder afspraak kunt u daar binnenlopen.

Contactgegevens Slootervaart ziekenhuis - mammapoli:
U kunt bellen naar de “mammafoon” op nummer 020 512 5006 (direct contact met de Mammachirurg) of naar ons mammapoli via tel nummer: 020-512 5103 / 5132, bereikbaar alle werkdagen van 8.30 uur – 17.00 uur.

U kunt dus zonder afspraak op werkdagen tussen 8.30 uur en 11.30 uur binnenlopen op de mammapoli. Wij staan voor u klaar!

Ook in het Alexander Monro ziekenhuis  in Bilthoven kunnen mensen terecht voor een snelle diagnose en behandelplan. Wie vreest voor borstkanker of een eerste diagnose heeft gehad kan ik dit ziekenhuis in heel korte tijd, meestal in 1 dag een behandelplan enz. te horen krijgen. 

2 mei 2016: En lees ook dit artikel: 

https://kanker-actueel.nl/NL/richtlijnen-in-amerika-hoe-borstkanker-te-behandelen-met-her2-positieve-receptoren-op-basis-van-recente-wetenschappelijke-studies.html

Verder zoek in zoekmachine op trefwoorden naar voor u relevante informatie over behandelingen van en omgaan met borstkanker.

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Algemeen: Borstkanker korte algemene informatie   "


Gerelateerde artikelen