29 september 2018: Bron: Stichting Overleven

De Stichting Overleven  (zij zijn een van onze trouwste sponsoren) heeft afgelopen jaar hard gewerkt aan korte videoportretten van kankerpatiënten die naast de reguliere behandelingen ook op zoek gingen naar aanvullende ondersteuning. 

Jeanette Ter Stege werd in 2011 gediagnosticeerd met een hersentumor Glioblastoom multiforme graad 4. In Nederland bleek er geen behandeling voor haar voorhanden. Zij ging naar België en werd daar geopereerd voor de eerste keer in 2011. Ze konden niet alles weghalen en in 2016 werd het restant tumorweefsel weggehaald en Jeannette lijkt nu klinisch kankervrij, dus vrij van kanker.

Wat wel heel bijzonder is voor deze vorm van kanker. In de video staat dat Jeannette een glioblastoom graad 4 had maar ik vind het jammer dat er in de video geen foto van de diagnose bij staat want zowel bij Fons (een ander verhaal in de reeks van Stichting Overleven) als bij Jeannette vraag ik me wel af of het niet een laaggradige vorm van een hersentumor is geweest. Ik kan me bijna niet voorstellen dat twee mensen dus zowel Fons als Jeannette beiden een glioblastoom graad 4 zo lang overleven. 

Het is prachtig hoe zij optimistisch in het leven staan en ongetwijfeld doet een gezonde leefstijl enz. heel veel goed, maar een hersentumor van het type glioblastoma is zover ik weet nagenoeg ongeneeslijk. Maar volgens de makers van de video hadden zowel Jeannette als Fons echt een glioblastoma graad 4 en waren beiden ongeneeslijk verklaard. Heel bijzonder dus.

Wat niet wegneemt dat de video van Jeannette de moeite waard is te bekijken. Zie hier Jeanette haar video.

Andere video's van Stichting Overleven zijn: 

Gert Bosch, al jaren geleden gediagnosteerd met darmkanker. Klik hier voor Gert zijn video

De video van Fons de Visser (hersentumor glioblastoma graad 4) is te zien op dit You Tube kanaal.


Plaats een reactie ...

2 Reacties op "Hersentumoren: Jeannette Ter Stege overleeft een hersentumor Glioblastoma graad 4 door reguliere behandelingen en aanvullende middelen."

  • e.valstar :
    De vraag is wat hier homeopathie is ; ik heb vaker een overleving van meer dan 7 jaar gezien. Regulier vertraagt bestraling iets, maar voegt in ieder geval temodal het nodige toe. De werking ervan is te beinvloeden. Orthomoleculair is voorts het nodige mogelijk, maar dan moet je naar een echte deskundige gaan.
  • jolanda Seen :
    Goeden dag,

    Op 12 maart is er bij mijn man een glioblastoom ontdekt van 6 bij 4 cm deze is eind maart verwijderd zat in het voorhoofd 7 maanden later zijn er 2 plekjes ontdek op beiden kleine hersenen mijn man heeft bestraling gehad en temozolomide chemo tabletten zonder resultaat nu krijgt mijn man een ander chemo wat voor deze tumor maar 30% kans van slagen heeft hebben jullie nog adviezen?
    Ben verschrikkelijk wanhopig

Gerelateerde artikelen