Wat een prachtige evenwichtige uitzending. Klik hier voor uitzending gemist waar u de uitzending kunt bekijken.

Zondag 13 november om 20.20 op Nederland 2

Kanker, je lot in eigen hand

Kankerpatiënten lijken steeds meer zelf verantwoordelijk voor hun ziekte, behandeling en genezing. Het begint al als je nog gezond bent. Dagelijks worden we overspoeld met informatie over wat we moeten doen of laten om het risico op de ziekte te verkleinen. Die informatie is tegenstrijdig en buitengewoon versnipperd.
Is de diagnose eenmaal gesteld, dan kun je kiezen uit een groot aanbod reguliere behandelingen of een veelvoud aan alternatieve organisaties die allemaal genezing beloven. Hoe maak je de beste keuze uit de vele mogelijkheden? Rolmodellen als Lance Armstrong zien kanker als iets wat je kunt overwinnen. Je bent dus ook zelf verantwoordelijk voor je genezing. Je hebt de plicht om te knokken, te vechten tot het uiterste. Als patiënt word je hoe langer hoe meer regisseur van je eigen ziekteproces. Aan de hand van persoonlijke verhalen van patiënten en hun behandelaars worden de voor- en nadelen van deze tendens inzichtelijk gemaakt.
 
Zondag 13 november in VPRO Thema: Kanker, je lot in eigen hand, 20.20, Ned. 2
Herhaling: zaterdag 26 november, 9.00, Ned.2

Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Kanker, je lot in eigen hand. Een programma van de VPRO met 5 kankerpatienten hoe die omgaan met hun kanker."


Gerelateerde artikelen