18 januari 2015, met dank aan Peter die me op deze twee interviews wees.

De patiënt zou moeten beslissen over doorbehandelen of niet maar dat is zelden het geval. In de praktijk beslist de dokter stelt Jan Anne Roukema, oncologisch chirurg en hoogleraar kwaliteit van leven Tilburg University in twee interviews.

jan-anne-roukema-470x340

Dr. Jan Anne Roukema

1 interview vindt plaats bij Schepper en Co en 1 interview is gepubliceerd via You Tube door de universiteit van Tilburg, waar dr. Roukema ook werkzaam is. Het zijn interessante interviews naar mijn mening en de moeite waard deze eens te bekijken, hoewel ik het niet in alle opzichten met hem eens ben heb ik wel respect voor de manier waarop dr. Roukema probeert de discussie aan te zwengelen over doorbehandelen of niet.

Over de rol van de verzekeraars.
Roukema: " Ik ben geen tegenstander van de toename van de macht van de verzekeraar want eindelijk is er een instantie die ergens een halt toeroept. De keuzes in doorbehandelen moet de beroepsgroep samen met patiënten maken maar dat zie ik voorlopig niet gebeuren."

Over de participatiemaatschappij.
Roukema: "De participatiemaatschappij is een smoesje voor minder zorg, want zorg is duur. Het wordt door mensen aan mensen gegeven, daar valt niets aan te verdienen."

Het interview in Schepper & Co is te zien als u op de volgende link klikt: 

http://www.npo.nl/schepper-co/17-01-2015/KN_1665955

Het interview gemaakt door de universiteit van Tilburg is te zien als u op de volgende link klikt: 

https://www.youtube.com/watch?v=0TX0HJxd1xU


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Video: Oncologisch chirurg Jan Anne Roukema pleit voor grotere beslissende rol van patient in keuze voor doorbehandelen of stoppen."


Gerelateerde artikelen