24 november 2021: Het is mooi te lezen op de facebook pagina van Fons dat het heel goed gaat met hem. Er is laatst weer een scan gemaakt met slechts hele lichte aankleuring. En hij ontmoette ook weer zijn chirurg. Wie op zijn facebookpagina kan lees zijn verslagen daarvan. 

1 oktober 2018: Fons stuurde me een scan en bevestigde dat hij bij de diagnose Glioblastoma graad 4 had gekregen. Er zit nog wel een stukje restweefsel maar dat is al jaren inactief en gedraagt zich als het ware als een laaggradige tumor.

29 september 2018: Bron: Stichting Overleven

De Stichting Overleven  (zij zijn een van onze trouwste sponsoren) heeft afgelopen jaar hard gewerkt aan korte videoportretten van kankerpatiënten die naast de reguliere behandelingen ook op zoek gingen naar aanvullende ondersteuning. 

Fons werd in 2012 gediagnosticeerd met een hersentumor Glioblastoom multiforme graad 4. Een vorm van hersenkanker die als ongeneeslijk wordt beschouwd. Hij is geopereerd in 2012 en heeft daarna standaard behandeling gehad met chemo (temodal / temozolomide)  en bestralen.

Fons is tot op vandaag (d.d. 29 september 2018)  nog steeds schoon en heeft nog geen recidief gehad. Wat wel heel bijzonder is voor zijn vorm van kanker. De reguliere artsen zijn dan ook wel verbaasd. Maar daarnaast heeft Fons ook acupunctuur gedaan, bezocht een homeopaat en gebruikt voedingssupplementen. En leeft een gezond leven met veel beweging, Fons fietst bv. veel en graag. En Fons denkt dat dit allemaal heeft bijgedragen dat het nu zo goed met hem gaat.  

Ik heb wel mijn twijfels en vind het jammer dat er in de video geen foto van de diagnose bij staat want zowel bij Jeannette (een ander verhaal in de reeks van Stichting Overleven) als bij Fons de Visser vraag ik me wel af of het niet een laaggradige vorm van een hersentumor is geweest. Ik kan me bijna niet voorstellen dat twee mensen dus zowel Fons als Jeannette beiden een glioblastoom graad 4 zo lang overleven. Het is prachtig hoe zij optimistisch in het leven staan en ongetwijfeld doet een gezonde leefstijl enz. heel veel goed, maar een hersentumor van het type glioblastoma is zover ik weet nagenoeg ongeneeslijk. Maar volgens de makers van de video hadden zowel Jeannette als Fons echt een glioblastoma graad 4 en waren beiden ongeneeslijk verklaard. Heel bijzonder dus.

Fons stuurde me na lezen van de nieuwsbrief een scan en bevestigde dat hij bij de diagnose Glioblastoma graad 4 had gekregen. Er zit nog wel een stukje restweefsel maar dat is al jaren inactief en gedraagt zich als het ware als een laaggradige tumor.

Dus alleszins de moeite waard Fons zijn video te bekijken. Fons heeft ook een stichting www.zindividu.nl die zieke mensen ondersteunt.

De video van Fons de Visser is te zien op dit You Tube kanaal.

Andere video's van Stichting Overleven zijn: 

Gert Bosch, al jaren geleden gediagnosteerd met darmkanker. Klik hier voor Gert zijn video

Jeannette Ter Stege overleeft ook al jarenlang een hersentumor. Zie hier Jeanette haar video.


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Hersentumoren: Fons de Visser overleeft een hersentumor met combinatie van reguliere aanpak en aanvullende middelen"

  • Fons de Visser :
    Bedankt voor het plaatsen op de website van mijn portret. 1 van de doelstelling van de portretten was om mensen hoop te geven. Hoop doet immers leven. Bij mijzelf is in 2012 na weefselonderzoek de diagnose gesteld van een GBM4. Nu zoveel jaren later is er nog steeds wel iets te zien op de MRI scan. Het restantweefsel dat er nog zit gedraagt zich als laaggradig (graad1/2) momenteel en is al jaren stabiel. Ik heb dan ook fysiek gezien geen enkele beperking. Psychisch heb ik wel beperkingen, ik heb mijn leven zo ingericht dat dit voor mij leefbaar is. Ik heb mijn eigen stichting ZindividU waarmee ik andere ernstig zieke mensen begeleidt samen met een groep mensen die deskundig zijn op elk zijn/haar vakgebied. Dit geeft mij voldoening en energie. Ik zal per mail je mijn beelden uit mijn patiëntendossier mailen zodat je de gestelde diagnose kan zien. Met sympathieke groet, Fons.

Gerelateerde artikelen