20 maart 2013: Bron: De Wereld leert door

Hematoloog Arnon Kater van het AMC verricht onderzoek naar leukemie. Hij vertelt in De Wereld Leert Door over de nieuwste doorbraak, een pil waardoor de ziekte mogelijk ingedamd kan worden.

Enkele farmaceuten hebben medicijnen ontwikkeld op basis van de ontdekkingen van de onderzoeksgroep waar Kater bij betrokken is. 'Wij zijn de pillen nu aan het toepassen bij patiënten die al heel ver in hun behandeling zijn en waarbij we geen normale behandeling meer kunnen geven', zegt Kater in de uitzending.

Hoe ver is het onderzoek naar pil tegen leukemie?

Als u op deze link klikt  van uitzending gemist kunt u de uitzending van de Wereld leert door met hematoloog Arnon Kater bekijken:

De Wereld Leert Door

ma 18 mrt 2013, 22:30 Tt888-green

UitgezondenOmroep
ma 18 mrt 2013, 22:30 VARA
Aantal x bekekenGenre
3.688 Wetenschap

Een wetenschapper wordt geïnterviewd over zijn of haar onderzoek. Van de alfa-uithoeken tot de verre velden van de bèta; we krijgen een kijkje achter de muren van universiteiten en hogescholen.


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Video: Hematoloog Arnon Kater over pil tegen leukemie. Bekijk hier de uitzending van de Wereld leert door"

  • Atie Frederiks :
    Het is een hoopgevend filmpje, maar erg oppervlakkig. Over welke variant van Leukemie gaat het? Er zijn al veel meer medicijnen die ingezet worden bij leukemie. Ik had graag meer details willen weten.

Gerelateerde artikelen