Ook dit nagerecht, op verzoek van een trouwe bezoekster, voldoet aan de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Ingrediënten:
- 4 appels, liefst goudreinetten
- kaneel
- honing
- kwark voor vier toetjes
- klein beetje roomboter voor invetten ovenschaal
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 graden C. Appels schillen en elke appel in vier partjes verdelen. Ovenschaal licht invetten en appelpartjes op rug erin leggen. Bestrooi met kaneel en stoof de appels in 30 minuten gaar. Vlak voordat de appels klaar zijn de honing erover laten smelten en warm worden, niet laten verbranden. Verdeel de appelpartjes over de vier borden en schenk de koude kwark eromheen. De kwark kan ook door suikervrije vla worden vervangen.
Gerelateerde artikelen
- Introductie voedingtips op basis van het Houtsmullerdieet
- Basisprincipes Houtsmullerdieet, een toelichting van natuurarts Johan Bolhuis
- Basisprincipes van het Houtsmullerdieet
- Broodbeleg, tussendoortjes en drinken, zinvolle tips.
- Budwigpapje
- Warme appels met kwark als verantwoord toetje
- Twee gezonde sappen voor tussendoor
- Lekkere gezonde smoothies voor warme dagen
- Smulschotel met tortillachips en verantwoorde dipsausen
- Voedingtips voor gezonde leefwijze met recept van de dag gebaseerd op uitganspunten van het Houtsmullerdieet
Plaats een reactie ...
Reageer op "Warme appels met kwark als verantwoord toetje"