Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten Roerbakschotel met tofu, champignons, paksoi en taugé
Nodig voor twee:
- 2 tenen knoflook
- 2 cm. verse gemberwortel
- 1 flinke ui
- 1...
Ratatouille met stokbrood
Posted 28/11/2009 14:14:44Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: ratatouille met stokbrood
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- 2 preien
- 2 courgettes
- 1 aubergine
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- 2 uien
- ½ pond tomaten
- tamari, peper en roomboter
- 1 pond aardappelen
Bereiding:
Kook de aardappelen...
Raapsteeltjes stampot met rammenas
Posted 28/11/2009 14:14:44Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: raapsteeltjesstamppot met rammenas
- 1,5 kg. Aardappelen (liefst biologisch)
- 3 bossen raapsteeltjes
- 1 rammenas
- 150 gram jonge kaas in blokjes gesneden
- scheutje sojamelk
- klontje roomboter zonder zout
- peper
- theelepel nootmuskaat
Bereiding:
Kook de aardappelen in niet al teveel water gaar en zet...
Roergebakken jonge groenten met mie
Posted 28/11/2009 14:14:44Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten roergebakken groenten met mie:
Roergebakken gerechten zijn gezond en voedzaam en u kunt ze eindeloos varieren door allerlei verschillende seizoensgroenten en kruiden te nemen.
- 3 bosuitjes, in dunne plakjes.
- 2 cm. verse gember, geschild en geraspt.
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes.
- 75...
Rodekool met verse appelmoes en gebakken warme ananas na
Posted 28/11/2009 14:14:44Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: Rodekool met gepofte aardappel en verse appelmoes
- 1 rode kool (ongeveer 1 kilo
- 3 appels bv. Elstar of Jonagold
- 2 eetlepels appelstroop (zonder suiker uit de natuurwinkel )
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 2 theelepels kaneelpoeder
- aardappels voor vier personen
- 2 kg....
Ratatouille met lasagna
Posted 28/11/2009 14:14:44Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: Lasagna met ratatouille
- 1 middelgrote aubergine in blokjes gesneden
- 1 courgette in blokjes gesneden
- blikje gepelde tomaten zonder toevoegingen
- 250 gram Tofugehakt
- 2 uien gesnipperd
- 4 teentjes knoflook fijngeperst
- 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
- olijfolie en klontje roomboter...
Paprika gestoofd met roerei
Posted 28/11/2009 14:14:44Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Uit Smaakmakend enigszins aangepast
- 600 gram paprika, groen, geel en rood
- 6 scharreleieren
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels gedroogde tomatenpuree
- 1 laurierblad
- 3 takjes tijm
- snufje vers gemalen peper
- beetje zeezout
- olijfolie...
Paddestoelen met geitenkaas en peer en notenrijst
Posted 28/11/2009 14:14:44Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: paddestoelen met geitenkaas en per en notenrijst
- 500 gram gemengde paddestoelen (Grotchampignons, shi-take, platte champignons, weidechampignons enz.).
- 4 eetlepels roomboter
- notenrijst voor 4 personen
- 2 handperen
- 300 gram geitenkaas in plakken
- 1 liter groentebouillon
- rucolasla ...
Paprika's gevuld met vis
Posted 28/11/2009 14:14:44Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: gevulde paprika's met vis (uit de Volkskrant aangepast)
- Olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- 4 grote paprika's (varieer in kleur), schoongemaakt en zonder zaadlijsten
- 300 gram witte vis, taliapafilet, of heilbotfilet bv.
- 2 teentjes knoflook fijn geperst
- 1/3 komkommer, in stukjes gesneden ...
Pompoen met ravioli en saffraansaus
Posted 28/11/2009 14:14:44Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten:
- 1 zakje saffraandraadjes
- 2 knoflookteentjes
- olijfolie
- 500 gram pompoen
- 2 laurierblaadjes
- theelepel kerrie of kurkuma
- 1/2 theelepel gemalen koriander (niet teveel gebruiken, smaak overheerst snel.)
- takje verse koriander
- 3 dl. Kippenbouillon
- 75 gram walnoten
- 4 vellen spinazielasagna
- 1/8 l....
