4 mei 2023: Bron: Winclove

Hier ongewijzigd het aanbod om via een webinar een geaccrediteeerde scholing gratis te volgen:

Nieuwe scholing:
Antibiotica, levensreddend maar met welke gevolgen?

Invloed van antibiotica op de verschillende levensfasen
In juni vindt de nieuwe geaccrediteerde scholing ‘Antibiotica, levensreddend maar met welke gevolgen?’ plaats. Tijdens deze scholing vertelt Karen Koning, PhD, aan de hand van wetenschappelijk onderzoek wat de impact is van antibiotica op de darmmicrobiota en welke gevolgen dat heeft voor de verschillende levensfases.
 

Antibiotica, de darmmicrobiota en de gezondheid

De darmmicrobiota speelt een grote rol bij onze gezondheid. Antibiotica doden niet alleen pathogene, maar ook gunstige bacteriën, waardoor dysbiose kan ontstaan. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid op korte en lange termijn.
 

Voor wie?

Wilt u meer weten over hoe antibiotica de darmmicrobiota beïnvloedt en welke gevolgen dat kan hebben voor de gezondheid? Schrijft u antibiotica voor aan patiënten? Of heeft u te maken met patiënten/cliënten die een antibioticakuur krijgen of hebben gekregen? Doe dan mee met de online scholing ‘Antibiotica, levensreddend maar met welke gevolgen?’.
 

Geaccrediteerde online scholing

In deze scholing leert u op welke wijze antibiotica de darmmicrobiota kunnen verstoren en welke gevolgen dit kan hebben, afhankelijk van de levensfase van de patiënt. Ook wordt aan de hand van de wetenschappelijke onderzoek uitgelegd waarom het inzetten van probiotica belangrijk kan zijn. Daarna zullen praktische handvatten gegeven worden voor het inzetten van probiotica in de dagelijkse praktijk. Deze worden onderbouwd met patiëntervaringen uit de verschillende leeftijdsgroepen.
 

Wanneer en inschrijven

Om u de gelegenheid te geven de online scholing bij te wonen op een moment dat u past, kunt u de scholing op twee verschillende momenten volgen:
 
Donderdag 8 juni 2023 20.00 – 21.15 uur
Dinsdag 13 juni 2023     10.00 – 11.15 uur
 
Deelname aan het webinar is gratis. 

Accreditatie is aangevraagd bij ADAP, V&VN en AVIG. Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname.
 
Schrijf u nu in om zeker te zijn van deelname.
 
Inschrijven


Copyright © 2023 Stichting Winclove Wetenschap, All rights reserved.Ons adres is:
Stichting Winclove Wetenschap
Hulstweg 11
Amsterdam1032 LB
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


 Afmelden voor de nieuwsbrief of voorkeuren veranderen.

Plaats een reactie ...

Reageer op "Geaccrediteerde scholing ‘Antibiotica, levensreddend maar met welke gevolgen?’ op 8 en 13 juni 2023 via webinar vanuit Winclove Amsterdam"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Geaccrediteerde online scholing >> Leefstijl heeft grote invloed >> Oud verpleegkundige Basten >> Geaccrediteerde scholing ‘Antibiotica, >> Mensen met chronische maag-darmaandoeningen >> Probiotica voorkomt en vermindert >> Synbiotica ingenomen 7 dagen >> Microbiologische metabolieten >> Probiotica - melkzuurbacterien >> Probiotica - Melkzuurbacterien >>