Probiotica - melkzuurbacteriën zijn levende bacteriën die bv. verwerkt worden in drankjes als Yakult, Vifit, Biogarde enz. Maar probiotica is ook in te nemen in capsules, tabletvorm. Probiotica is als het ware de tegenhanger van antibiotica. Levende bacteriën vermeerderen zich in je darmen en zorgen ervoor dat schadelijke bacteriën worden opgeruimd of geen kans krijgen zich in de darmen te nestelen. En die levende bacteriën (ook wel melkzuurbacteriën genoemd) herstellen in feite de darmflora. Interessant voor ook kankerpatiënten omdat chemo, bestraling, maar ook operaties juist diezelfde darmflora zo aantasten.

En niet alleen bij darmkanker, maar bij vele soorten kanker is aangetoond dat de darmflora ernstig is aangetast. Zie in gerelateerde artikelen.

Probiotica - melkzuurbacteriën zijn verkrijgbaar voor de consument in apotheek en drogisterij en in alle natuurwinkels. Let wel op dat probiotica - melkzuurbacteriën van verschillende stammen kunnen zijn. Vraag altijd advies bij een goed gekwalificeerd arts/orthomoleculaire- of natuurarts welke vorm van probiotica - melkzuurbacteriën het beste zijn voor uw situatie..


Probiotica is verkrijgbaar van o.a. Bional, Solgar, Vogel, Orthica, DA enz. en voor wie dicht bij de Duitse grens woont wordt Lactobact Omni Fos van de firma HLH genoemd. Wel is aan te raden de probiotica in poedervorm met een beetje water in te nemen omdat in capsulevorm teveel van de bacteriën door het maagzuur wordt gedood.

Alle genoemde producten hebben min of meer dezelfde samenstelling en komen van Winclove, de grootste Nederlandse producent van probiotica. Uit onderzoek is gebleken dat deze producten de meeste levende bacteriën bevatten, dus veel meer dan de genoemde drankjes. U kunt natuurlijk ook bij Winclove informatie vragen voordat u probiotica - melkzuurbaceteriën gaat gebruiken.

Klik hier voor informatie pagina op Wikipedia over probiotica - melkzuurbacteriën.

17 oktober 2013: Recent is een rapport uitgebracht hoe en welke probiotica kan worden voorgeschreven. Dit rapport is vooral bedoeld om artsen en diëtisten hierover te informeren. Het volledige studierapport Systematic review: probiotics in the management of lower gastrointestinal symptoms in clinical practice – an evidence-based international guide is gratis in te zien.

In het studierapport staan heldere statistieken van de werking van probiotica bij verschillende aandoeningen.

Zie verder in gerelateerde artikelen de resultaten van een aantal belangrijke studies met probiotica.


Plaats een reactie ...

2 Reacties op "Waarvoor dient probiotica en waar kan je dat kopen?"

  • Hetty van Doorn :
    Er is een groot verschil tussen commerciële probiotica producten (uitgezonderd Biogarde) en supplementen met probiotica. De stammen die in de drankjes en yoghurtjes zitten zijn weliswaar darmvriendelijk, maar kunnen zich in onze darm niet zelf handhaven, moet je dus elke dag opnieuw innemen! (Kassa!)Bovendien zijn ze vaak overladen met suiker of nog ergere zoetstoffen, die de werking weer grotendeels teniet doen. De lichaamseigen stammen kun je innemen om een goede flora op te bouwen en dan is het klaar. Hoef je alleen nog op te letten met je voeding dat je de flora gezond houdt.
    • ray zuidema :
      reactie weggehaald wegens sluikreclame.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Omgevingsfactoren spelen grote >> Geaccrediteerde online scholing >> Leefstijl heeft grote invloed >> Oud verpleegkundige Basten >> Geaccrediteerde scholing ‘Antibiotica, >> Mensen met chronische maag-darmaandoeningen >> Probiotica voorkomt en vermindert >> Synbiotica ingenomen 7 dagen >> Microbiologische metabolieten >> Probiotica - melkzuurbacterien >>