Hier een aantal studies en informatie over probiotica - melkzuurbacteriën bij elkaar gebracht, zie gerelateerde artikelen

Probiotica - melkzuurbacteriën zijn levende bacteriën die bv. verwerkt worden in drankjes als Yakult, Vifit, Biogarde enz. Maar probiotica is ook in te nemen in capsules, tabletvorm. Probiotica is als het ware de tegenhanger van antibiotica. Levende bacteriën vermeerderen zich in je darmen en zorgen ervoor dat schadelijke bacteriën worden opgeruimd of geen kans krijgen zich in de darmen te nestelen. En die levende bacteriën (ook wel melkzuurbacteriën genoemd) herstellen in feite de darmflora. Interessant voor ook kankerpatiënten omdat chemo, bestraling, maar ook operaties juist diezelfde darmflora zo aantasten.

Recent is een rapport uitgebracht hoe en welke probiotica kan worden voorgeschreven. Dit rapport is vooral bedoeld om artsen en diëtisten hierover te informeren. Het volledige studierapport Systematic review: probiotics in the management of lower gastrointestinal symptoms in clinical practice – an evidence-based international guide is gratis in te zien.

In het studierapport staan heldere statistieken van de werking van probiotica bij verschillende aandoeningen. Zie in gerelateerde artikelen de resultaten van een aantal belangrijke studies met probiotica.

Wie advies wilt over hoe het microbioom te verbeteren zou contact op kunnen nemen met deze website: Www.microbiome-Center.nl Voor zowel artsen als individuele burgers staat een groep van artsen en wetenschappers klaar om u een persoonlijk advies te geven.

Van hun website gekopieerd:

Elk mensenlichaam herbergt miljoenen bacteriën. In een unieke samenstelling. Ieders gezondheid staat of valt ermee. Wie zijn eigen bacterieverzameling kent en kan bijsturen waar dat nodig is, heeft een belangrijke troef voor gezondheid in handen.

Het Microbiome Center is opgericht om daarbij te helpen. Hier kunt u uw eigen, unieke bacteriehuishouding aanvullen en versterken met wat úw lichaam nodig heeft.

Een microbioombehandeling van het Microbiome Center vindt altijd plaats door een geregistreerde arts, binnen de regels van de reguliere geneeskunde, en bevat:

  • Feces-analyse door een gecertificeerd laboratorium
  • Medicatie en voedingsadvies afgestemd op uw lichaam en uw situatie
  • Registratie van klachten en vooruitgang in een gemakkelijke app

Bent u medicus? De kennis waarmee wordt gewerkt, groeit snel. Daarom wordt samengewerkt met een internationaal kennisnetwerk van artsen, laboratoria, universiteiten en zorginstellingen die zich op dit gebied onderscheiden. 

Het Microbiome Center is een netwerk-organisatie waarin al deze partijen samenwerken. Bent u geregistreerd arts, dan bent u welkom om deel te nemen in het netwerk:

  • Permanent kennisaanbod over microbioom ontwikkelingen
  • Microbioom-community van artsen en wetenschappers
  • Blockchain netwerk voor simpele registratie van behandelgegevens

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Probiotica melkzuurbacteriëen: een overzicht van studies en artikelen over toepassing van probiotica naast behandelingen van kanker en herstel van darmflora na belastende behandelingen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Geaccrediteerde online scholing >> Leefstijl heeft grote invloed >> Oud verpleegkundige Basten >> Geaccrediteerde scholing ‘Antibiotica, >> Mensen met chronische maag-darmaandoeningen >> Probiotica voorkomt en vermindert >> Synbiotica ingenomen 7 dagen >> Microbiologische metabolieten >> Probiotica - melkzuurbacterien >> Probiotica - Melkzuurbacterien >>