Hier een aantal studies en informatie over probiotica - melkzuurbacteriën bij elkaar gebracht, zie gerelateerde artikelen

Probiotica - melkzuurbacteriën zijn levende bacteriën die bv. verwerkt worden in drankjes als Yakult, Vifit, Biogarde enz. Maar probiotica is ook in te nemen in capsules, tabletvorm. Probiotica is als het ware de tegenhanger van antibiotica. Levende bacteriën vermeerderen zich in je darmen en zorgen ervoor dat schadelijke bacteriën worden opgeruimd of geen kans krijgen zich in de darmen te nestelen. En die levende bacteriën (ook wel melkzuurbacteriën genoemd) herstellen in feite de darmflora. Interessant voor ook kankerpatiënten omdat chemo, bestraling, maar ook operaties juist diezelfde darmflora zo aantasten.

Recent is een rapport uitgebracht hoe en welke probiotica kan worden voorgeschreven. Dit rapport is vooral bedoeld om artsen en diëtisten hierover te informeren. Het volledige studierapport Systematic review: probiotics in the management of lower gastrointestinal symptoms in clinical practice – an evidence-based international guide is gratis in te zien.

In het studierapport staan heldere statistieken van de werking van probiotica bij verschillende aandoeningen. Zie in gerelateerde artikelen de resultaten van een aantal belangrijke studies met probiotica.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Probiotica melkzuurbacteriëen: een overzicht van studies en artikelen over toepassing van probiotica naast behandelingen van kanker en herstel van darmflora na belastende behandelingen"


Gerelateerde artikelen