20 september 2018: Bron Algemeen Dagblad

Sophia van Sorgen heeft in haar relatief nog jonge leven al twee keer kanker gehad. Lymfklierkanker en borstkanker. Met een combinatie van reguliere behandelingen en aanvullende niet-toxische aanpak lijkt ze beide vormen van kanker inmiddels overwonnen te hebben. Al heeft ze recent weer een moeilijke beslissing moeten nemen. Ze heeft toch wel veel last van bijwerkingen enz. Maar zie Sophia haar videodagboek

Van haar website:

Ik heb 2 keer kanker gehad, de tweede keer was in 2011, borstkanker.
Na een lang proces in die periode ben ik geopereerd: een dubbele amputatie en een dubbele reconstructie in 1 operatie. De operatie is goed verlopen, maar toch ben ik eigenlijk sindsdien nooit meer goed hersteld. Ik bleef verschillende klachten behouden en die werden door de jaren heen steeds erger.

Totdat de klachten in het begin van dit jaar dusdanig verergerden dat ik opnieuw voor een moeilijke keuze kwam te staan.
Vanaf dat moment, begin mei, heb ik een videodagboek bijgehouden over het proces van keuzes maken. Hierin laat ik zien hoe ik ben omgegaan met de gevolgen van kanker. De laatste video heb ik eind augustus opgenomen.

De juiste keuzes maken voor jezelf is ontzettend moeilijk.
Met dit videodagboek hoop ik anderen die voor moeilijke keuzes staan te ondersteunen en een referentiekader te kunnen bieden.

Liefs, Sophia

Sophia heeft eerder een boek geschreven over haar ervaringen: 

Mijn Eerste Boek ‘Sophia’

Een verhaal over vallen, opstaan en jezelf vinden tussen chemo en kurkuma

Bestel mijn boek met een persoonlijke boodschap van mij erin.

Dit boek gaat over mijn persoonlijke verhaal, hoe ik beide keren met de diagnose kanker ben omgegaan en hoe dat mij uiteindelijk heel positief heeft gevormd. Een verhaal over vallen en opstaan en jezelf vinden tussen chemo en kurkuma. Een ontroerend en hilarisch pleidooi voor het vinden van je eigen pad.

En nu dan heeft Sophia in samenwerking met het Algemeen Dagblad een serie van video's gemaakt met als titel Anders kijken naar kanker.

De serie is vandaag gestart en loopt 12 afleveringen door.

Klik op deze link Anders kijken naar kanker door Sophia van Sorgen om de serie te bekijken.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Anders kijken naar kanker is een serie gemaakt door Sophia van Sorgen, ex-kankerpatiente en te zien bij het Algemeen Dagblad"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Archief nieuwsberichten over >> Kankerpil - AOH1996, van professor >> Patienten met zeldzame vormen >> Sterkere MRI-scanner met nieuw >> Er dreigt een wereldwijde >> 34 procent van alle kankerpatienten >> Nederlands vaccin gebruikt >> Je hebt kanker en hoe ga je >> Bij meer dan 100 leerlingen >> Frankrijk gaat groot onderzoek >>