27 augustus 2018: Bron: Maarten van der Weijden Foundacion

De 11 steden zwemtocht van Maarten van der Weijden (zelf overlever van kanker) zal weinigen ontgaan zijn denk ik. Maar wat minder mensen weten is dat Maarten van der Weijden met het geld dat hij heeft opgehaald 11 studies heeft mogelijk gemaakt. Vantevoren waren de 11 studies als het ware geoormerkt om een bijdrage te ontvangen om die studies mogelijk te maken. Hij had voor deze 11 studies 4,5 miljoen nodig en dat heeft hij inmiddels bijna opgehaald.

Een fantastisch resultaat natuurlijk en wat ik zelf dus heel mooi vind is dat dat geld al een bestemming had voordat Maarten aan zijn zwemtocht begon. Samen met patiëntenverenigingen en patientenorganisaties zijn bewust studies uitgekozen. Het geld kan dus niet voor andere studies gebruikt worden en zal altijd in het belang zijn van de kankerpatiënt.

Ik wil er 1 studie uithalen en de onderzoekers een tip geven:

Comprehensive functional salivary gland management to avoid an iatrogenic dry mouth

Een droge mond klinkt misschien niet als de meest heftige bijwerking van kankerbehandeling, maar de invloed op kwaliteit van leven kan gigantisch zijn: voedselinname kan enorm gecompliceerd worden, ook de effecten op orale mondhygiëne zijn fors. De onderzoekers willen een aantal behandelingen testen waarmee ze de droge mond kunnen voorkomen.

— dr. Wouter Vogel, NKI

Ook ik ben bestraald op de mond en keel maar ik heb na aanvankelijk ook een droge mond te hebben mijn speeksel wel weer teruggekregen. Ik heb mijn droge mond herstelt met een half jaar drie keer per dag spoelen met levertraan o.a naast het volgen van het Houtsmullerdieet.
Een halve minuut spoelen en ik slikte het daarna door omdat de kanker ook in mijn strottehoofd en strotteklep zat. Maar u zou het ook uit kunnen spugen, want is wel beetje vies om te doen. Ik durf niet meer te zeggen wanneer mijn speeksel weer terugkwam maar in mijn herinnering redelijk snel. 

Zo ook heb ik door levertraanzalf te gebruiken tijdens de bestralingsperiode mijn open wonden dicht gekregen. Van verschillende patiënten heb ik afgelopen jaren wel gehoord dat als zij dit ook toepasten zij veel minder last hadden van verbranding door bestraling. Bv. van mensen met borstkanker en melanomen die bestraald werden.

Misschien dat dr. Wouter Vogel dit leest anders iemand anders die hem kent kan dit wellicht doorsturen.

Klik verder op deze link voor de korte studie omschrijvingen in het Nederlands op de website van de Maarten van der Weijden Foundacion.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Deze 11 studies worden mogelijk gemaakt met het geld dat Maarten van der Weijden ophaalde met zijn 11 steden zwemtocht."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Archief nieuwsberichten over >> Kankerpil - AOH1996, van professor >> Patienten met zeldzame vormen >> Sterkere MRI-scanner met nieuw >> Er dreigt een wereldwijde >> 34 procent van alle kankerpatienten >> Nederlands vaccin gebruikt >> Je hebt kanker en hoe ga je >> Bij meer dan 100 leerlingen >> Frankrijk gaat groot onderzoek >>