2 juni 2015: Bron: uitzending gemist

Voor wie de uitzending Schaken met de Dood, een documentaire van 1 jaar AvL,  van 1 juni 2015 heeft gemist kan deze bekijken in uitzending gemist. Deze uitzending is natuurlijk heel slim gepland net voor Alp d'Huzes en heeft alleen maar de bedoeling om meer geld uit de zak te kloppen van de burger. Maar wie is geinteresseerd hoe oncologen graag meewerken aan tranentrekkende en daarmee geld genererende films kan deze bekijken in uitzending gemist. 

Zie: http://www.npo.nl/2doc-schaken-met-de-dood/01-06-2015/KN_1671288

Schaken met de Dood:

Hoe zorgen we ervoor dat iedere patiënt die daarvoor in aanmerking komt, toegang houdt tot een behandeling met dure medicijnen? Een steeds vaker terugkerende vraag waar nog geen helder antwoord op gegeven is. En een onderwerp waar artsen en onderzoekers zich zorgen over maken. De documentaire “Schaken met de dood” behandelt een zeer actuele ontwikkeling binnen de zorg, namelijk onderzoek naar personalized medicine, ingebed in een tijdsgewricht van bezuinigingen waarin geld steeds schaarser wordt. Een film van Roel van Dalen.

Er komen steeds betere medicijnen tegen kanker maar ze zijn extreem duur. Internist-oncoloog Jan Schellekens en hoofd laboratorium René Bernards van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis gaan op zoek naar financiering, 'ik voel me soms net een autohandelaar'.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Schaken met de dood: documentaire over nieuwste medicijnen tegen kanker binnen personalised medicine in het AvL - Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Archief nieuwsberichten over >> Kankerpil - AOH1996, van professor >> Patienten met zeldzame vormen >> Sterkere MRI-scanner met nieuw >> Er dreigt een wereldwijde >> 34 procent van alle kankerpatienten >> Nederlands vaccin gebruikt >> Je hebt kanker en hoe ga je >> Bij meer dan 100 leerlingen >> Frankrijk gaat groot onderzoek >>