Raadpleeg ook de literatuurlijst van niet-toxische middelen en behandelingen specifiek bij melanomen van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar.

16 november 2018: Bron: Financieele Dagblad en DWDD

Gisteravond (15 november 2018) ging het eerste onderwerp over het succes van immuuntherapie met pembrolizumab (Keytruda). Dit medicijn blijkt bij toeval ontdekt door Nederlandse onderzoekers van Organon en is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gebruikte anti-PD medicijnen. (er zijn overigens ook veel andere anti-PD medicijnen binnen de immuuntherapie  die allemaal werkzaam zijn op nagenoeg dezelfde manier).

In DWDD vertelde ook Patricia Dobbe hoe zij haar herhaalde recidief van een melanoom onder controle kreeg en nu inmiddels ruim twee jaar kankervrij is. Zie hier de herhaling van de DWDD uitzending en onderwerp.

pembrolizumab

Uit het artikel in het Financieele Dagblad:

In het kort

Het medicijn Keytruda of pembrolizumab is uitgegroeid tot een zeer succesvol middel tegen kanker.

De immuuntherapie is oorspronkelijk ontwikkeld door het Nederlandse farmabedrijf Organon.

Na de overname van Organon door Merck & Co belandde het medicijn aanvankelijk op de plank.

Merck & Co schrok op tijd wakker en heeft alles op alles gezet om Keytruda tot een succes te maken.

Hier het artikel in het Financieele Dagblad:

Hoe een Nederlands middel tegen kanker de wereld verovert

Onderzoekers van Organon vonden een antistof die inmiddels furore maakt als immuuntherapie tegen steeds meer vormen van kanker.

'Zonder pembro was ik er niet meer geweest', zegt Patricia Dobbe. 'Het is fantastisch.' Pembro is de koosnaam voor pembrolizumab, een nieuw medicijn tegen kanker dat soms spectaculaire resultaten laat zien, onder meer bij patiënten met melanoom, een agressieve vorm van huidkanker.

Voor Dobbe zag het er in november 2015 nog slecht uit. In de buik van de 55-jarige vrouw uit Den Haag waren tumoren gevonden, uitzaaiingen van een melanoom dat al veel eerder was weggehaald. In de jaren na de operatie had het ziekenhuis niet eens scans willen maken om te zien of de kanker was teruggekeerd. Die hadden geen zin. 'Ze zeiden dat er toch geen behandelopties waren als de kanker zou terugkeren. Dat was best wel confronterend.'>>>>>>>lees verder het hele artikel


Plaats een reactie ...

Reageer op "Hoe pembrolizumab, een nederlands immuuntherapeutisch medicijn tegen kanker, de wereld verovert"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Archief nieuwsberichten over >> Wim Hof die wereldberoemd >> Retour Hemel: documentaire >> Kankerpil - AOH1996, van professor >> Patienten met zeldzame vormen >> Sterkere MRI-scanner met nieuw >> Er dreigt een wereldwijde >> 34 procent van alle kankerpatienten >> Nederlands vaccin gebruikt >> Je hebt kanker en hoe ga je >>