8 juni 2019: Bron: de Volkskrant

Afgelopen week publiceerde de Volkskrant een aantal artikelen over crowdfunding voor medische doeleinden. Naast de kritiek van artsen en oncologen maakte de Volkskrant ook portretten en interviews met patiënten die afgelopen tien jaar via crowdfunding geld op haalden voor een behandeling in het buitenland. Of voor zichzelf of vaker voor een familielid of vrienden. Daarnaast een artikel over de cijfers achter crowdfunding.

Hier de drie respectieveljike artikelen.

In dit eerste artikel de waarschuwing van artsen en oncologen:

Medisch crowdfunden in opkomst – Medici waarschuwen voor ‘schaduwzijde’

De Nederlandse beroepsverenigingen van oncologen en neurologen maken zich zorgen over de opmars van medisch crowdfunden, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. Ze vrezen het ‘rooskleurige beeld’ dat alternatieve behandelaars in het buitenland schetsen. 

In het volgende artikel interviews met patienten. Ik vind het zelf interessante interviews en geeft mooie inkijk in de motieven van de mensen die een crowdfundingactie beginnen.

De opmars van medische crowdfunding: vijf lessen, twaalf patiënten

Steeds minder patiënten leggen zich neer bij de diagnose ‘uitbehandeld’. Ze starten inzamelingsacties om geld op te halen voor behandelingen in het buitenland. Wat levert dit op? De Volkskrant deed onderzoek naar de opmars van medische crowdfunding. Lees hier de belangrijkste lessen en de verhalen van twaalf Nederlandse patiënten.


Wat we leerden>>>>>>>lees verder

 

In een ander artikel wordt een onderzoek gepubliceerd over de resultaten van crowdfunding voor medische doeleinden:

Medisch crowdfunden in cijfers

Elke dag worden nieuwe crowdfundcampagnes gestart, sommige succesvoller dan andere. Wat is de opbrengst van de acties? In welke landen willen de crowdfunders behandeld worden? We zochten het uit.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Crowdfunding voor medische doeleinden is populair maar zelden succesvol en artsen en oncologen maken zich zorgen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Archief nieuwsberichten over >> Kankerpil - AOH1996, van professor >> Patienten met zeldzame vormen >> Sterkere MRI-scanner met nieuw >> Er dreigt een wereldwijde >> 34 procent van alle kankerpatienten >> Nederlands vaccin gebruikt >> Je hebt kanker en hoe ga je >> Bij meer dan 100 leerlingen >> Frankrijk gaat groot onderzoek >>