Selenium kan kans op prostaatkanker met meer dan 30 procent verminderen en selenium lijkt daarmee ook belangrijk in het voorkomen van een recidief of remming van primaire prostaatkanker.

23 oktober 2005: Bron: Universiteit van Maastricht

Onderstaand artikel spreekt voor zich. Hiermee wordt nieuw bewijs geleverd dat selenium mits in de goede dosis toegediend of binnen gekregen via voldoende selenium bevattende voeding dit mineraaal een belangrijke rol kan vervullen in het voorkomen van prostaatkanker (en andere kankersoorten overigens ook) en wellicht ook bij het voorkomen van een recidief na een eerdere behandeling voor primaire prostaatkanker. Hier een artikel gekopeerd van de website van de universiteit van Maastricht...

Lees verder ...

Leefstijl: Drastische verandering van leefstijl en overstappen op vegetarische voeding geeft significant betere resultaten bij prostaatkankerpatiënten, die in eerste instantie reguliere aanpak weigerden

12 augustus 2005: Bron: Nutraingredients and J Urol. 2005 Sep;174(3):1065-1070.

Een gerandomiseeerde studie bij 93 mannen met vroeg gediagnosteerde prostaatkanker bewijst dat een drastische verandering van leefstijl en voedingspatroon de prostaatkanker kan stoppen en zelfs in sommige gevallen kan doen verdwijnen. In vergelijking met de controlegroep had in de voedingsgroep geen enkele patient een reguliere ingreep nodig wegens progressie van hun ziekte, in tegenstelling tot 6 mannen uit de controlegroep. Bovendien stopte of daalde bij ALLE mannen uit...

Lees verder ...

Ellagic-acid (Quercetin-C), veel voorkomend in bessen, rode vruchten en noten geeft significant minder bijwerkingen en significant betere respons wanneer aanvullend gegeven bij chemokuren voor recidief van prostaatkanker

Klik hier voor artikel: Ellagic-acid (Quercetin-C), veel voorkomend in bessen, rode vruchten en noten geeft significant minder bijwerkingen en significant betere respons wanneer aanvullend gegeven bij chemokuren voor recidief van hormoonresistente prostaatkankerpatiënten blijkt uit fase III studie..

Vitamine E: hoge vitamine E waarden in het bloed vermindert kans op krijgen van prostaatkanker met ca. 50 procent, aldus de conclusie uit de ATBC - Alpha-Tocopherol, Beta-Carotene Cancer Prevention studie

Klik hier voor artikel: Vitamine E: een hoog niveau van vitamine E in het bloed vermindert kans op krijgen van prostaatkanker met ca. 50%, aldus de conclusie uit de ATBC - Alpha-Tocopherol, Beta-Carotene Cancer Prevention studie.

Vetarmdieet van Dean Ornish zorgt voor stabilisatie en zelfs teruggang van kanker bij patiënten met prostaatkanker

De aanpak van Dean Ornish met een vetarm dieet en voedingssuppletie geeft nu ook bewijs in een studie met patiënten met prostaatkanker, zoals onderstaande studie bewijst. De aanpak van orthomoleculaire artsen (zie adresgegevens nuttige adressen ) bij prostaatkanker lijkt heel erg op zoals dr. Dean Ornish deze beschrijft.. Het Houtsmullerdieet is bijna een kopie van Dean Ornish zijn aanbevelingen.

 

-- WSJ(4/11) Low-Fat Diet May Reverse Prostate Cancer -- By Thomas M. Burton and Laura...

Lees verder ...

Palliatieve operatie na falende bestraling bij prostaatkanker - de kanker komt terug na een radiotherapeutische behandeling - geeft significant meer 10 jaars overlevingen (65 procent) bij groep geselecteerde prostaatkanker patiënt

10 maart 2012: recente studie toont aan dat radicale verwijdering van prostaat en blaas bij patiënten met vergevorderde prostaatkanker uitstekende lokale controle geeft en 10 jaar na operatie leeft 35 procent van deze patiënten nog zonder tumorprogressie en met goede kwaliteit van leven. Klik voor artikel over deze studie.  Ook onderstaande studie uit 2005 bevestigt dat operatieve verwijdering van zoveel mogelijk tumorweefsel kan zorgen voor uitstekende lokale controle en langer overleven met goede kwaliteit van leven.

8 mei 2005: Bron: cancerpage...

Lees verder ...

2. Moleculaire en hormonale mechanismen in relatie tot de energievoorziening van kanker vanuit voeding


2. Moleculaire en hormonale mechanismen m.b.t. de energievoorziening van kanker vanuit de voeding.
Diane Birt, Ph.D., Iowa State University.
Ernstig overgewicht + lichamelijke inactiviteit verantwoordelijk voor 25 tot 33% van de borst- en endometriumkanker bij postmenopauzale vrouwen en adenocarcinoom van de slokdarm. Ernstig overgewicht ook risico voor coloncarcinoom (dikke darmkanker).
Glucocorticoïden zouden kans op kanker verlagen - deze lichaamseigen stoffen gaan omhoog bij energiebeperkt dieet (bij ratten en muizen).
Veel over experimentele studies bij ratten en muizen....






Lees verder ...

Arts-bioloog drs. E. Valstar: een aantal artikelen van zijn hand bij elkaar gezet waaronder ook enkele publicaties in kranten of tijdschriften

Op de pagina onderzoek en voeding vermelden we onderzoeken over kanker in relatie tot voeding. Ook onder literatuurlijst van arts-bioloog drs. E. Valstar geven we aandacht aan studies en onderzoek dat voeding en voedingsstoffen wel degelijk een bewezen therapeutische rol spelen in een behandeling van kanker. (update literatuurlijst augustus 2008, nu al meer dan 1400 gerandomiseerde studies). Daarnaast is een aanrader naar informatie over bewezen effecten van voeding en voedingssuppletie bij kanker het boek: Voedingsinterventie...

Lees verder ...

Arts-bioloog drs. E. Valstar analyseert rapport van KWF over relatie voeding en kanker en concludeert vergaande onvolledigheid die sterkt riekt naar misleiding en manipulatie van het KWF. Deel: inleiding - persbericht

4 september 2004: Bron: arts-bioloog drs. E. Valstar.

In mei 2004 verscheen een rapport van het KWF waarin deze stelde dat de rol van voeding bij het ontstaan en omgaan met kanker minder groot zou zijn dan algemeen wordt verondersteld. Het KWF ondersteunde dat naar eigen zeggen door een aantal studieanalyses. Echter arts-bioloog drs. E. Valstar maakte een tegen analyse van geneomde studies en daaruit blijkt overduidelijk naar zijn zeggen dat juist veel duidelijker naar voren komt dat voeding en voedingsstoffen...

Lees verder ...