19 april 2024: regelmatig verschijnen nieuwe podcasts bij voedingsgeneeskunde.nl over voedingsondersteuning bij ziekten en chronische aandoeningen. Zoals hieronder de podcast: De Lust en Last van de Prostaat

Enkele andere genoemd: 

‘Adem je vertering’ is het thema van deze podcast, ook dit keer i.s.m. Lamberts. Bij darmgezondheid gaat het namelijk niet alleen over wat we eten, maar hoe we eten, waarom en wanneer we eten. Mayr- en leefstijlarts Nina Weiss en Anna Kruyswijk van ‘Jouw Voeding’ benadrukken hoe belangrijk het is om de buik weer te voelen en de energie te herkennen. De praktijk leert dat velen van ons eetgestoord zijn geworden en de verbinding met onszelf zijn kwijt geraakt. Een inspirerend gesprek over voeding = voedsel + vertering en waarbij we ook de ademhaling en timing niet moeten vergeten.

Andrea van Vuuren vertelt in deze podcast over het vervolg van haar ketogeen experiment. Waarom ze geen vetangst heeft en hoe het zit met de invloed op hoge bloeddruk. Deze podcast is een vervolg op Voedingsgeneeskunde nieuws-podcast 46.

Maar er zijn er veel meer, zie voor overzicht: https://www.voedingsgeneeskunde.nl/podcasts

3 april 2024: Bron Podcast: De Lust en Last van de prostaat

Op verzoek van Hugo, ervaringsdeskundige met prostaatkanker, plaatsen we hier de podcast: De Lust en Last van de Prostaat met medewerking van uroloog en medisch seksuoloog Dr. Melianthe Nicolai (werkzaam in AvL - Anthonie van leeuwenhoek) en ex-voorzitter van de MBGO orthomoleculair therapeut Jeroen de Haas. Ook Jeroen de Haas is net als Hugo ervaringsdeskundige met prostaatkanker.  Ivonne Papot is gesprekleider van deze podcastafleveringen. De insteek is het breed informeren van mannen over de prostaat. Daarbij komen anatomie, fysiologie en pathologie aan bod. Er wordt verder aandacht besteed aan de mogelijkheden tot preventie en behandeling van goedaardige prostaatvergroting en kwaadaardige prostaataandoeningen - prostaatkanker.

En er is aandacht voor de vragen die gaan leven n.a.v. de bijwerkingen van de behandeling en/of verwijdering van de prostaat i.g.v. prostaatkanker.

In deze eerste aflevering van de podcast worden met name de bijwerkingen van een operatie of bestraling van prostaatkanker besproken met de nadruk op de effecten op sexueel vlak. Hoe zijn Hugo en Jeroen en hun partners daarmee omgegaan en Dr. Melianthe Nicolai gaat daarover met hun in gesprek. 

En ook wordt het effect van een gezonde leefwijze waaronder bewegen / sporten en bepaalde voedingssuppletie / voeding besproken. Ik heb de hele podcast geluisterd. Voor mij werd er niet zoveel nieuws verteld maar door de website weet ik natuurlijk al heel veel. Voor wat minder geïnformeerde prostaatkankerpatiënten en hun naasten geeft deze podcast zeker uitstekende informatie.




De lust en de last van de prostaat

Uitgebreide podcast

De prostaat is nodig bij seks maar is ook een bron van kwalen. Daarover gaat deze uitgebreide Voedingsgeneeskunde podcast, dit keer i.s.m. Lamberts. Veel mannen voelen schroom erover te praten: plasproblemen, incontinentie en moeite om een erectie te krijgen. Klachten die vaak veroorzaakt worden door een vergrote prostaat, benigne prostaathyperplasie (BPH).

In deze podcast delen we persoonlijke ervaringen over BPH en prostaatkanker. Met focus op de invloed van leefstijl, voeding en specifieke nutriënten. Maar ook komt aan bod wat er gebeurt wanneer een patiënt impotent of incontinent wordt na een behandeling, aangezien dit zowel lichamelijk als psychisch grote impact heeft. Een belangrijk thema, waarbij Ivonne Pappot in gesprek gaat met uroloog en medisch seksuoloog Melianthe Nicolai, therapeut Jeroen de Haas en namens Lamberts Hugo Plug.

 

Directe link naar de podcast is:  https://app.springcast.fm/15761/prostaat-lust-en-last

 

Of via de Voedingsgeneeskunde-website: https://www.voedingsgeneeskunde.nl/podcasts

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "De lust en last van de Prostaat? Een podcast die mensen met vragen over de prostaat en alles daaromheen iets verder kan helpen. Van Dr. Melianthe Nicolai en therapeut Jeroen de Haas"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

ESMO 2024: aanbevolen abstracten >> ASCO GU 2022: Abstracten gerelateerd >> Parpremmers bij prostaatkanker, >> Reviewstudie met de effecten >> Waaraan moet een ziekenhuis >> Richtlijnen voor het systemisch >> Nieuwe richtlijnen van The >> Prostaatkankerpatienten met >> Follow-up of Prostatectomy >> Abiraterone Acetate door FDA >>