De Top 100 Van Meestgebruikte Medicijnen

Met Handige Tips& Lijstjes

Nederlands - Paperback

1133 pagina's | Dwarsligger® | november 2010

Thuisdokteren doen we allemaal weleens. Van migraine tot spit en slapeloosheid: als het ons overvalt wanneer we op visite zijn, "lenen" we een ontstekingsremmer van ome Piet of een seresta van tante Jo. Dat is bepaald niet verstandig, zelfs als je op internet hebt gelezen dat slaapmiddelen moeiteloos met andere medicatie te combineren zijn. De informatie op websites komt lang niet altijd uit intelligente en onverdachte hoek. Soms zitten er pharmaceutische bedrijven achter, die vanzelfsprekend hun producten aanbevelen en bepaalde risico"s ervan niet vermelden. Deze gids met handige tips en lijstjes is dan ook onmisbaar voor iedere medicijngebruiker.

Recensie(s)

NBD|Biblion recensie
Wolffers is bekend van zijn farmaceutische gids voor niet-medici: 'Medicijnen', waarvan in 2007 de laatste editie verscheen. Dit boek kun je beschouwen als een soort opvolger. Het bevat na een inleiding een overzicht van de honderd meest gebruikte medicijnen in Nederland, van pijnstillers tot medicamenten tegen hart- en vaatziekten. Van elk middel wordt vermeld wat het is en waarvoor het wordt gebruikt, de wijze van gebruik en eventuele bijwerkingen. Verder risico's bij zwangerschap, borstvoeding en voor groepen zoals kinderen en ouderen; de interactie met andere middelen (zoals alcohol), de invloed op de rijvaardigheid en de richtlijnen voor artsen. Ook de benamingen waaronder het middel in de handel wordt gebracht, staan vermeld, evenals vergelijkbare middelen. Tussendoor korte artikelen van telkens een pagina met wetenswaardigheden over medicijnen en medicijngebruik. Een index sluit het geheel af. Een informatief boek dat zo leuk is dat je het ook leest als je niets slikt. Uitgave in zakformaat op dundrukpapier als zogenoemde 'dwarsligger'; de regels lopen evenwijdig met de rug, zodat de lezer het boek een kwartslag moet keren en de vouw van de rug zich horizontaal halverwege de bladspiegel bevindt. Kleine druk.

(NBD|Biblion recensie, Redactie)


Plaats een reactie ...

Reageer op "Dr. Yvan Wolffers: Top 100"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Allemaal beestjes: auteur >> Baarmoederhalskanker: HPV-vaccins >> Borstkanker: Zorgboek borstkanker >> Chronische pijn >> De medische omerta. Over horen, >> De ontdekkingsreis van Bob >> De Naakte Waarheid: Fotoboek >> De keizer aller ziektes >> De ongelooflijke lever- en >> De TESTOFACTOR, Het Ultieme >>