Wie de digitale versie van het boek: Integrative Medicine van oncologisch chirurg Karlien Bongers en psyschologe Astrid van Koppen  bestelt via bol.com ondersteunt daarmee Stichting Gezondheid Actueel. Dit boek werd gepresenteerd 4 oktober 2012 op het congres voor artsen en ander professionele zorgverleners met vooral veel huisartsen en over integrative medicine in Utrecht en ik kan u zeggen met veel inspirerende sprekers. Hopelijk komt er nu eindelijk een doorbraak.

Wie het boek zelf wilt kopen kan dat doen via deze link

Integrative Medicine (digitaal boek)

zorg voor gezondheid en geluk
Auteur: Karlien Bongers | Beoordeling: Bekijk 0 reviews
Digitaal boek

Digitaal boek

Nederlands

Integrative Medicine (IM) is een innovatieve visie op gezondheid en zorg die in Amerika al jaren wordt toegepast door topinstituten als Harvard en Yale.
In Nederland is deze zorgvisie nog relatief onbekend.


Dit boek is een heldere en inspirerende introductie op IM en de mogelijkheden die deze zorgvisie biedt voor beleidsmakers, medische professionals, zorgvragers en anderen die zich inzetten voor het bevorderen van (eigen) gezondheid en geluk en de kwaliteit van onze gezondheidszorg.

Recensie(s)

Het denken en handelen binnen de reguliere gezondheidszorg is gebaseerd op de opvatting dat lichaam en geest gescheiden zijn. Wetenschappelijke ontdekkingen van de laatste twintig jaar tonen echter aan dat er sprake is van een complexe interactie tussen lichaam en geest die van invloed is op de gezondheid en het geluk van mensen. De basis van het denken en handelen binnen de reguliere gezondheidszorg dient dus bijgesteld te worden. In dit boek introduceren de auteurs het in de Verenigde Staten ontwikkelde en succesvol toegepaste Integrative Medicine. Zij beschrijven zeer zorgvuldig en goed gedocumenteerd hoe deze innovatieve zorgvisie een bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van zorg, de tevredenheid van zorgvragers en zorgverleners en tegelijkertijd de structurele kosten van de gezondheidszorg kan beperken. Van belang voor de geinteresseerde leek, beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en beleidsmakers. Bevat vele voorbeelden, overzichten, schema's, zwart-wittekeningen en tevens een uitvoerige literatuurlijst.

Drs. M.H. Langelaan


Plaats een reactie ...

Reageer op "Integrative Medicine - IM (Nederlandse digitale uitgave) Auteurs: Karien Bongers en Astrid Koppen."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Allemaal beestjes: auteur >> Baarmoederhalskanker: HPV-vaccins >> Borstkanker: Zorgboek borstkanker >> Chronische pijn >> De medische omerta. Over horen, >> De ontdekkingsreis van Bob >> De Naakte Waarheid: Fotoboek >> De keizer aller ziektes >> De ongelooflijke lever- en >> De TESTOFACTOR, Het Ultieme >>