14 oktober 2021: Zie ook zijn nieuwe boek: https://kanker-actueel.nl/vaccinaties-waarheid-leugens-en-controverse-auteur-peter-c-gotzsche.html

Meer informatie over Peter Götsche heb ik op mijn prive facebookpagina geplaatst waaronder interview met hem in 2015 door Brandpunt. 

Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad is een boek waarin de Deense hoogleraar Peter C. Götschke de praktijken van de farmaceutische industrie aan de kaak stelt. In de Volkskrant van zaterdag 21 november 2015 is een groot interview met hem te lezen dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. "Dood door de pillen, de farmaceutische industrie is door en door verrot." is de titel boven het interview met Peter Götschke maar is nog niet op internet te vinden.

Klik op de cover van het boek om dit te bestellen bij Bol.com

Samenvatting:

Achter de schermen van de farmaceutische industrie
Winnaar British Medical Association's Annual Book Award

Medicijnen zijn na kanker en hart- en vaatziekten de belangrijkste doodsoorzaak. Dat zou aanleiding moeten zijn voor een nationaal gezondheidsalarm en een parlementaire enquête over de overheid die de gezondheid van burgers heeft uitgeleverd aan de farmaceutische industrie. In plaats daarvan overleggen ambtenaren van het ministerie 'met de benen op tafel' met vertegenwoordigers van de industrie. Ministers tekenen contracten waarin zij beloven de afspraken over de prijzen van nieuwe geneesmiddelen geheim te houden. De Deense arts en onderzoeker Peter Gøtzsche, die zelf jarenlang werkzaam was in de farmaceutische industrie, laat zien dat deze industrie niet alleen patiënten, maar ook artsen voor de gek houdt met frauduleuze praktijken. 'Er is veel moed voor nodig om klokkenluider te worden', aldus Gøtzsche.
Met een voorwoord van Bert Keizer

Het boek van Peter Gøtzsche is bekroond met de British Medical Association's Book Award. Bert Keizer heeft het voorwoord bij de Nederlandse vertaling geschreven. Hij zegt: 'Niemand heeft het probleem van Big Pharma zo onweerlegbaar, systematisch en nietsontziend op tafel heeft gelegd als de Deense hoogleraar Peter Gøtzsche. De farmaceutische industrie maakt zich schuldig aan misdadige praktijken op systematische schaal. De grote farmaceuten verdoezelen onderzoeks-resultaten, verzwijgen bijwerkingen, kopen artsen om, infiltreren nascholingen, corrumperen patiëntenorganisaties, plaatsen leugenachtige advertenties en bedriegen tijdschriftredacties via ghostwriters. Ze verdienen miljarden met hun dubieuze pillen door te liegen over de kosten van ontwikkeling en productie.'

'Verplichte lectuur voor studenten geneeskunde en aankomende artsen. De veiligheid van de patiënten behoort belangrijker te zijn dan winst.' - Juryrapport British Medical Association.


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad. Auteur Peter C. Gotzsche. De farmaceutische industrie is door en door verrot"

 • M.T. Ramos :
  Helaas zie ik ook in mijn werk dagelijks dat mensen door onwetendheid en te groot vertrouwen vaak teveel en lang medicijnen gebruiken. Letterlijk wordt mij vaak vertelt dat ze vertrouwen dat 'de Minister' alles heeft getest op veiligheid en werkzaamheid! .
  Het klakkeloos herhalen.....
  Dat soms medici mensen behandelen voor de bijwerkingen van andere medicatie en dat niet (willen) weten ?
  Steeds meer mensen zien met leverproblemen door te veel medicatie.
  Eigenlijk begrijp ik niet dat onze huisartsen zo weinig kennis lijken te hebben van het menselijk lichaam.
  Terecht dat Peter Gotzsche aan de alarm bel trekt. Gezondheid begint bij minder medicijnen en op dit moment worden mensen gestimuleerd om meer en meer te 'consumeren' onder het mom er is iets voor dus waarom zou je het niet doen? Mijn inziens komt dat door o.a. reclame van de farmaceutische INDUSTRIE!

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Allemaal beestjes: auteur >> Baarmoederhalskanker: HPV-vaccins >> Borstkanker: Zorgboek borstkanker >> Chronische pijn >> De medische omerta. Over horen, >> De ontdekkingsreis van Bob >> De Naakte Waarheid: Fotoboek >> De keizer aller ziektes >> De ongelooflijke lever- en >> De TESTOFACTOR, Het Ultieme >>