Zorgboek borstkanker

 

Een uitgave van de Stichting September, zie verderop voor bestellen en prijs. Eerst een samenvatting van de inhoud van dit boek zoals de webmaster van de site van Stichting September ons toestuurde. Voor alle duidelijkheid deze omschrijving komt dus voor volledige verantwoordelijkheid van Stichting September.

Het zorgboek Borstkanker geeft uitgebreide informatie over de ontdekking, diagnose, behandeling en nazorg van borstkanker. Onderwerpen zijn: signalen van borstkanker, onderzoeken, borstoperaties, radiotherapie en chemo- en hormoontherapie. Ook over alternatieve behandelwijzen wordt informatie gegeven. Daarnaast geeft het boek informatie over de nazorg: borstprothesen en -reconstructie, fysiotherapie, lymfoedeem en (omgaan met) moeheid.

Maar het boek beperkt zich niet tot medische onderwerpen. Ook de psychosociale gevolgen en de verwerking komen uitgebreid ter sprake in hoofdstukken over gedachten en gevoelens, geloof en levensbeschouwing, de partner en seksualiteit. Omdat borstkanker ook jonge vrouwen kan treffen, komen onderwerpen als kinderwens, zwangerschap en erfelijkheid aan bod.

Daarnaast is er aandacht voor 'zakelijke' onderwerpen zoals de hulpverlening, ziektekosten, de gevolgen voor het werk en patiëntenrechten. Bijzonder in het boek is dat er veel aandacht is voor de belevingskant. Het boek bevat naast alle feitelijke informatie tal van citaten van vrouwen die borstkanker hebben (gehad).

Door het hele boek heen loopt het dagboek van Marianne Z., waarin zij vertelt wat er met haar gebeurt en in haar omgaat vanaf het moment dat ze te horen krijgt dat ze borstkanker heeft. Aan het zorgboek hebben veel organisaties meegewerkt, waaronder de Borstkanker Vereniging Nederland. Het boek is uitgebracht op A4-formaat, bevat kleur en illustraties, en is 196 pagina's.  

Het kost fl. 34,95 en is te koop in alle Nederlandse apotheken of via de website: www.boekenoverziekten.nl of klik voor directe verwijzing op de button "boek bestellen" >>

Boek bestellen
Plaats een reactie ...

Reageer op "Borstkanker: Zorgboek borstkanker"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Allemaal beestjes: auteur >> Baarmoederhalskanker: HPV-vaccins >> Borstkanker: Zorgboek borstkanker >> Chronische pijn >> De medische omerta. Over horen, >> De ontdekkingsreis van Bob >> De Naakte Waarheid: Fotoboek >> De keizer aller ziektes >> De ongelooflijke lever- en >> De TESTOFACTOR, Het Ultieme >>