15 juli 2020: Bron: Embracelife

In het Algemeen Dagblad was het verhaal van Olga van Hameren vorig jaar wel groot nieuws. Olga vertelde aan het Algemeen Dagblad dat ze haar hersentumor van het type glioom (glioblastoom) onder controle had gekregen via wietoliedruppels. Het is wel onduidelijk of zij een laaggradige hersentumor heeft of een hooggradige. En dat kan een heleboel verschil uitmaken in overleving. Maar haar verhaal is wel indrukwekkend. 

Uit het AD: "De dokter geeft haar maximaal vijf jaar, maar acht het waarschijnlijker dat ze al na zes maanden overlijdt. In de maanden die volgen, ondergaat Van Harmelen chemotherapie en slikt ze alles wat de dokter haar voorschrijft. ,,Diazepam, lorazepam, oxazepam: alle pammetjes, zeg maar. Het hele pretpakket.'' Toch voelt ze zich naar eigen zeggen slechter dan ooit.".........

Sinds 2019 heeft Olga met twee andere mensen een stichting opgericht om geld in te zamelen voor onderzoek naar wietolie bij hersentumoren. Haar hele verhaal staat op de website van deze stichting.

Ik voel, ik kijk vooruit, ik overleef, geniet, ben positief en vooral ik LEEF!’

Mijn verhaal begint vanaf 2013/2014, met verschillende bezoeken aan onze huisarts vanwege allerlei vervelende ‘kwaaltjes’. Vooral vermoeidheid, nek- en hoofdpijn voeren de boventoon. Maar elke keer word ik naar huis gestuurd met een soortgelijke boodschap: ‘Mevrouw, u heeft een jong gezin. U werkt te hard. Het zit tussen de oren…’ Afijn, ik voelde me niet echt serieus genomen.

Zoveel vragen én een enorme overlevingskracht
Gelukkig loop ik al onder controle bij kno-arts dr. Bonnet, omdat ik drager ben van het COCH-gen (dat leidt tot verlies van gehoor en evenwicht). Inmiddels heb ik ook nog een piep in mijn oor en dus wordt besloten om een scan te maken, waaruit helaas blijkt dat ik een hersentumor heb. Paniek en ongeloof, dat zijn mijn eerste reacties. Hoe moet dat met mijn kinderen (dan nog 10, 12 en 14 jaar oud)? Mijn man? Hoe lang heb ik nog? Wat gaat er gebeuren? Ik heb zoveel vragen… Tegelijk maakt een enorme overlevingskracht zich van mij meester. Ik voel aan alles: ik ga de strijd aan en laat me niet zomaar ‘kisten’!

Opnieuw leren lopen
Een eerste bezoek aan het Erasmus MC in Rotterdam volgt. Al snel wordt duidelijk dat het gaat om een glioom (glioblastoom). Als er niks gedaan wordt, zo wordt me verteld, kan het snel gaan en dus gaan we direct door naar neurochirurg prof. dr. Dirven. Een super fijne en lieve arts waar ik me direct bij op mijn gemak voel. Na een lang gesprek besluiten we voor een operatie te gaan, die ongeveer drie weken later plaatsvindt. Op de verjaardag van mijn reeds overleden oma (10 september 2015) word ik geopereerd door ‘dreamteam’ prof. dr. Dirven en anesthesist dr. Klimeck.>>>>>>>lees verder


Plaats een reactie ...

Reageer op "Hersentumoren: Olga van Harmelen overleeft een hersentumor met wietoliedruppels - cannabisolie na recidief na falen van standaardbehandeling."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Video-film (Nederlands): Zo >> Documentaire over drie kankerpatiënten >> Radio interview met Ian Gawler >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Baarmoederkanker: Marijke >> Baarmoederhalskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Borstkankerpatiente (52 jaar) >>