Lees vooraf onze disclaimer en opmerkingen en waarschuwing van onze kant bij keuze voor alternatieve en complementaire behandelingen en middelen. Mocht u ook uw ervaringen willen delen, al of niet anoniem op onze website, neem dan contact op met Kees via redactie@kanker-actueel.nl 

31 januari 2018: Op de website van de Moermanvereniging is een interview met meneer van Klaveren te zien. Heel mooi dat het toch weer goed gaat met hem na oplopende PSA maar met hulp van prostasol  en extract van medicinale paddenstoelen (Maitake D-fraction ) toch zijn ziekte weer onder controle heeft gekregen. Net zoals Wiebe eigenlijk. Klik hier voor het interview met meneer van Klaveren

17 maart 2016:

Gisteren ontving ik deze mail van mevrouw en meneer van Klaveren waarin zij schrijven dat meneer van Klaveren nu al vier jaar een PSA van 0 heeft met prostasol en Maitake D-fraction. (Zonder reclame te willen maken: Voor beide producten krijgen onze donateurs korting, zie voordelen voor onze donateurs.)

Is natuurlijk geweldig dit, zie ook hun eerdere mail van vorig jaar hieronder. Vandaag gaan we hopelijk de laatste zaken bespreken betreffende de studie prostaatkanker en voeding. En zal de informatie van mevrouw en meneer van Klaveren uiteraard daarin ook meenemen.

Dit is de ontvangen mail:

Beste Kees,
 
We zijn nog steeds heel blij met al het werk dat je verzet voor kanker-actueel en kijken iedere maand weer uit naar al het nieuws.
 
Met bijzondere belangstelling volgen we onder andere de laatste berichten over het onderzoek naar voeding bij prostaatkanker. We hebben al eerder kontakt gehad met elkaar over het succes dat mijn man Klaus van Waveren heeft met Prostasol plus maitake-d- fraction. Bij deze kunnen we meedelen dat dit succes nu inmiddels bijna 4 jaar duurt.
Klaus heeft  in 2002 in het EMC in Rotterdam een radicale prostatectomie ondergaan. (Later bleek de PSA toch weer te gaan stijgen.) Ook toen in 2002 werd er al niet moeilijk gedaan toen hij vertelde het Moerman dieet te volgen. Hij kreeg dagelijks een kop erwtensoep etc, iets wat we thuis niet eens zo strikt deden. Hij heeft met medeweten van de specialist vanaf die tijd altijd voedingssupplementen gebruikt. Dit werd volledig gerespecteerd en met belangstelling gevolgd. Overigens gaf de specialist toen zelf ook al richtlijnen voor de voeding die voor een groot deel overeenkwamen met zoals toegepast in het onderzoek dat jij nu beschrijft. Eigenlijk komen deze richtlijnen vrijwel geheel overeen met die van de huidige  NTTT artsen, overeenkomstig de Moermanrichtlijnen en inmiddels aangepast aan de laatste inzichten. Bijvoorbeeld nu wel vette vis erbij. Ook de enorme daling van de PSA van 57 naar nu 0,... door de combinatie Prostasol en Maitake  wordt in Rotterdam met belangstelling gevolgd.

Wat wij wel willen opmerken is dat Prostasol volgens ons niet zondermeer te vergelijken is met Zyflamend. Klaus heeft ook Zyflamend geslikt zonder via de PSA aantoonbaar effect. Zyflamend heeft een andere samenstelling van kruiden en naar onze bevindingen een wat mildere werking, naar het heet ontstekingsremmend. Prostasol daarentegen heeft een meer hormonale werking, onder andere te merken aan de bijwerking van enige borstvorming. Ook hoor je, in weliswaar heel weinig gevallen, van het optreden van bloedstolseltjes. Het moet duidelijk alleen geslikt worden onder dokterstoezicht.
Wij juichen uiteraard het nieuw te starten onderzoek van harte toe en hopen dat het een stap voorwaarts gaat betekenen naar een meer integrale gezondheidszorg!
 
Met Hartelijke groet,
 
Riet en Klaus van Waveren

Maitake foto

18 januari 2015

Al direct na onze informatiemiddag op 8 november 2014, waar zij ook aanwezig waren, stuurden mevrouw en meneer van Waveren mij deze mail, maar ik heb die over het hoofd gezien en daarna gewoon vergeten. Maar hier alsnog hun mail geplaatst:

Beste Kees,
 
Wij willen je allereerst heel erg bedanken voor het organiseren van de bijeenkomst van vorige week zaterdag!
Informatievoorziening en mensen bij elkaar brengen is iets dat wij heel fijn vinden. Het was prima georganiseerd, de sprekers waren heel betrokken en het werd ook prima geleid. Het smaakt naar meer!
 
Daarnaast willen we het volgende doorgeven:
 
Zoals we je een aantal maanden geleden hebben verteld heeft Klaus een radicale prostatectomie ondergaan, maar was enkele jaren daarna zijn PSA weer gaan stijgen. Naast de reguliere controle is hij  patient bij dokter Valstar. De stijging ging niet hard, maar was de eerste jaren toch niet tot stilstand te brengen, ondanks de medicatie van dokter Valstar. Ook had dokter Valstar hem al een keer prostasol voorgeschreven, maar dat had toen geen duidelijk aantoonbaar effect. Tot we in 2012 prostasol en maitake combineerden en in 6 weken tijd het PSA zakte van 57 naar 15. Nog steeds zakt het PSA enkele tienden van een punt, maar is inmiddels onder de 1.
Naar aanleiding van de publicatie in Uitzicht is Klaus door verschillende mensen benaderd met vragen. Een van die vragen is of wij ook weten of er gevallen bekend zijn waar de prostasol in combinatie met de maitake ook effectief was nadat een reguliere hormoonbehandeling was uitgewerkt.
Deze zelfde vraag heb ik ook op de site van kanker-actueel voorbij zien komen.
Nu hebben we recent een bericht gekregen van iemand bij wie de hormoontherapie inderdaad was uitgewerkt en voor wie nu nog  slechts chemotherapie restte, maar die in plaats daarvan  prostasol is gaan gebruiken en wel in combinatie met biobran. Het effect was spectaculair: In 6 weken tijd is het PSA gezakt van 60 naar 26.
Dat betekent dus dat ook wanneer de hormoontherapie niet meer werkt er toch geprobeerd kan worden of prostasol alleen of in combinatie met ....maitake, biobran... werkzaam is (en dat vrijwel zonder enige bijwerking). Indien ja, dan mag je kennellijk binnen 1 a 2 maanden effect verwachten. De kosten zijn relatief hoog, maar voor zo'n periode in ieder geval te overzien.
We wilden je dit graag doorgeven en hopen dat je sommige mensen hiermee  van dienst kan zijn.
Wijzelf ervaren ook veel steun aan alles wat kanker-actueel ons brengt!
 
 
Met Hartelijke groet,
 
Riet en Klaus  van Waveren

4 maart 2014:

Afgelopen jaren heb ik regelmatig contact gehad met meneer en mevrouw van Waveren. Haar man heeft al jaren prostaatkanker (diagnose 2002, Gleasonscore 9) en probeert dat onder controle te houden naast de standaard aanpak met een gezonde leefstijl, prostasol en het Moermandieet plus aanvullende voedingsuppletie onder begeleiding van arts-bioloog drs. E. Valstar. In 2012 begon de PSA toch weer op te lopen en zijn ze in overleg met Valstar opnieuw gestart met prostasol maar nu in combinatie met Maitake-d.fraction, een extract van paddenstoelen dat o.a. verkrijgbaar is bij Oriveda, natuurapotheek, zie hier hoe prostasol en Maitake-d-fraction te kopen met korting als u donateur van onze stichting bent. En met opzienbare verbeteringen, de PSA is inmiddels gezakt tot naar een normale waarde van 3.

Meneer en mevrouw wilden hun ervaringen op mijn verzoek wel delen via onze website omdat zij al jaren veel steun ondervinden aan de informatie op kanker-actueel. Waarvoor dank van onze kant.

Hier het verhaal geschreven door Mevrouw van Waveren dat ik ongewijzigd plaats. 

Prostasol en Maitake-d-fraction samen doen PSA dalen naar normale waarden bij meneer van Waveren met prostaatkanker

Mijn man heeft in 2002 een radicale prostatectomie ondergaan. Zijn Gleason score was 9. De uroloog oordeelde toen dat de operatie geslaagd was, de snijranden waren schoon. Al voor de operatie hebben we een Moermanarts geraadpleegd en is er begonnen met dieet en supplementen. Dit met medeweten van de uroloog.

In 2005 begon het PSA ondanks dieet en  supplementen  langzaam te stijgen. De uroloog sprak de veronderstelling uit dat er waarschijnlijk spake was van een uitzaaiing in de botten. Er  werd afgesproken dat er pas begonnen zou worden met reguliere hormoontherapie wanneer er op de botscan inderdaad een uitzaaiing zichtbaar zou zijn. Volgens de uroloog was dit meestal het geval bij een PSA van ongeveer 50. Het PSA bleef in de volgende jaren stijgen, steeds  met een verdubbelingstijd van een jaar. 

In 2009 zijn we dr. Valstar gaan consulteren. Hij heeft door wisselende combinaties van supplementen getracht toch meer greep te krijgen op het proces. Desondanks was in 2012 het PSA gestegen tot 55. Tot verbazing van de uroloog was er echter nog steeds niets zichtbaar op de botscan. Zomer 2012 besloten we met dr. Valstar om nogmaals prostasol te gaan gebruiken, nu in combinatie met maitake-d-fraction.

Reeds eerder was er prostasol geslikt, maar dit had toen geen merkbaar effect op de constante stijging van het PSA. Deze combinatie van prostasol en maitake-d-fraction  leidde echter in enkele weken tot een daling van het PSA naar 15. Vervolgens bleef het  PSA dalen, maar in veel langzamer tempo. Nu bijna 2 jaar later is het PSA gezakt naar 3. Dit alles zonder bijwerkingen! De conditie van mijn man is prima!

Riet van Waveren


Plaats een reactie ...

2 Reacties op "Prostaatkanker: ervaringsverhaal van meneer van Waveren"

  • TO Tan :
    Geachte mevrouw van Waveren,

    4 weken terug is mijn prostaat verwijderd (radicale prostatectomie), uw man is in 2002 zijn prostaat verwijderd, hoe is het met hem nu na 15 jaar (2017). Voor uw informatie uit het pathologisch onderzoek van mijn verwijderde prostaat is gebleken dat de randen niet helemaal schoon zijn, ik heb nog geen PSA check gedaan omdat de uroloog mij heeft geadviseerd deze check te doen 3 maanden na de operatie.

    Met vriendelijke groet,
    Theo Tan

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Video-film (Nederlands): Zo >> Documentaire over drie kankerpatiënten >> Radio interview met Ian Gawler >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Baarmoederkanker: Marijke >> Baarmoederhalskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Borstkankerpatiente (52 jaar) >>