19 oktober 2020: Ik wist het niet maar Gerda is vorig jaar al overleden. Heel verdrietig. 

Mensenlinq.nl

28 februari 2016: het is goed te lezen dat het nog steeds goed gaat met Gerda wat betreft haar kanker die stabiel is. Ze worstelt wel met andere problemen veroorzaakt door een virusinfectie vorig jaar. Maar hopelijk komt ze daar ook weer goed uit. Gerda heeft steeds alles checkt bij haar behandelend arts, waar nodig neemt ze een reguliere aanpak maar tegelijktertijd doet ze zelf wel veel met voeding en voedingsuppletie en leefstijl. Hoewel de laatste maanden dit ook wel moeilijk is voor haar. Maar zie haar blog.

21 juli 2013: Het gaat steeds beter met Gerda. 26 juni 2013 schreef ze dit al op haar blog

Een stapje verder

Tot mijn vreugde kan ik melden dat het de laatste tijd echt beter gaat. Ik kan alweer aardig doorlopen, ongeveer een uur. Ik kan wandelen en praten tegelijk. Fietsen doe ik momenteel alleen op de hometrainer omdat de ene fiets gestolen is en van de andere is het stuur gebroken (van ouderdom ofzo, niet omdat ik intussen zo'n krachtpatser ben). Maar ook op de hometrainer kan ik nu rustig doortrappen zonder dat de hartslagmeter onmiddellijk de hoogte invliegt. Ik voel mij ook beter en durf ook weer voorzichtig na te denken over de toekomst.
Alleen mijn gewicht blijft in die zin problematisch dat het haast onmogelijk is om op een gezonde manier aan te komen. Ik maak nu sinds 2 dagen kaastosties met cocosolie en biologisch brood en kaas. Plantaardig vet is beter dan dierlijk vet van boter. Ik experimenteer ook wat met gezonde cakes en koekjes die ik zelf bak met honing of stevia. En verder veel vis en ook weer eieren. Uiterlijk lijkt het allemaal wel wat te helpen, maar de weegschaal zegt nog steeds meedogenloos dat ik nog geen 50 kilo weeg.

Vandaag was ik op post-operatieve controle in het ziekenhuis. De foto zag er goed uit, mijn rechterlong gaat nog steeds vooruit. Dat bevestigt dus mijn waarneming dat ik weer meer kan.

 maar nu ze op vakantie is aan zee gaat het nog beter met haar. Echt goed om dit te lezen.  Lees maar verder op haar blog

27 april 2013:

Een paar jaar geleden heb ik met Gerda en Harrie contact gekregen. Gerda had een thymoom en daarvan is bekend dat dit een vorm van kanker is die inoperabel en dus ongeneeslijk is. Gerda en Harrie hebben zich echter niet bij die boodschap neergelegd hoewel ze wel heel realistisch waren maar zijn aan de slag gegaan met een niet-toxische aanpak als aanvulling op de reguliere behandelingen in Antwerpen. En gisteren is Gerda alsnog goed uit een tweede zogeheten debulking operatie gekomen en er is nu ca. 90% van alle tumorweefsel verwijderd. Dit schrijft Harrie gisteren op het blog van Gerda: 

Operatie twee is voltooid.

De chirurg heeft net gebeld. Hij was net klaar. Gerda lag om half drie nog op de tafel. De operatie is geslaagd. Het was allemaal toch weer meer dan voorzien, maar  90% van de tumoren zijn verwijderd.

Er is dus weer hoop dat Gerda een aantal jaren vooruit kan.  Het verhaal van Gerda is lang en begon al in 2006. Hier de introductie van haar blog dat vele vele bladzijden lang is, maar prachtig beschrijft hoe Gerda met haar vorm van kanker omgaat en niet te vergeten met de steun van haar vriend Harrie en haar kinderen. Echt heel bijzonder: http://www.gerdabuddingh.be/

Mijn foto
Naam:
Locatie: Antwerpen, Belgium

Van opleiding ben ik Neerlandicus, in 1984 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Utrecht, Nederland. Sinds dat jaar woon ik ook in België. In 2006 bleek ik een uitgezaaide thymoom te hebben: kanker aan de thymusklier. Uitzaaiingen op mijn rechterlongvlies en middenrif. Geopereerd en chemo gehad. Oktober 2007 bleek uit een pet-ct dat er weer kankercellen op mijn longvlies zaten. Voor de klassieke geneeskunde was ik toen uitbehandeld. Sindsdien houd ik mij intensief bezig met mijn genezingsproces. Ik volg sinds november 2007 het Budwigdieet. Sinds eind februari 2012 ben ik begonnen aan deel 3 van mijn verhaal: er zitten uitzaaiingen op, en vocht in mijn hartzakje. Het Budwigdieet heeft mij een uitstekende conditie bezorgd, maar heeft de kanker niet gestopt. Een chemokuur is op dat moment de enige hoop om de kanker terug te dringen. Deze blog hou ik bij om veel van mijn gedachten en gevoelens daarover te delen. En om niet steeds hetzelfde verhaal te hoeven vertellen. Het is intussen 2013: ik word toch nog geopereerd.

 


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Thymoom, ervaringsverhaal van Gerda Buddingh"

  • Tim :
    uitgezaaide thymoom te hebben: kanker aan de thymusklier. Uitzaaiingen op mijn rechterlongvlies en middenrif.

    Weer een geval van griep/verkoudheidsvirus. Chemo tegen virus-slijmvocht. Wat is de resultaat?

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Video-film (Nederlands): Zo >> Documentaire over drie kankerpatiënten >> Radio interview met Ian Gawler >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Baarmoederkanker: Marijke >> Baarmoederhalskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Borstkankerpatiente (52 jaar) >>