Probiotica - melkzuurbacteriën zijn levende bacteriën die bv. verwerkt worden in drankjes als Yakult, Vifit, Biogarde enz. Maar probiotica is ook in te nemen in capsules, tabletvorm. Probiotica is als het ware de tegenhanger van antibiotica. Levende bacteriën vermeerderen zich in je darmen en zorgen ervoor dat schadelijke bacteriën worden opgeruimd of geen kans krijgen zich in de darmen te nestelen. En die levende bacteriën (ook wel melkzuurbacteriën genoemd) herstellen in feite de darmflora. Interessant voor ook kankerpatiënten omdat chemo, bestraling, maar ook operaties juist diezelfde darmflora zo aantasten.

En niet alleen bij darmkanker, maar bij vele soorten kanker is aangetoond dat de darmflora ernstig is aangetast. We weten dat er inmiddels een aantal onderzoeken lopen in academische ziekenhuizen naar het effect van probiotica, maar deze lopen nog tekort om al resultaten te kunnen melden. Inmiddels is er wel een studie gepubliceerd die het positieve effect aantoont van probiotica bij patiënten die bestralingen krijgen en waar de probiotica grotendeels de bijwerkingen als darmklachten en diarree tegengaat/voorkomt.

Wel is probiotica al verkrijgbaar voor de consument in apotheek en drogisterij en in alle natuurwinkels.
Probiotica is verkrijgbaar van o.a. Bional, Solgar, Vogel, Orthica, DA enz. en voor wie dicht bij de Duitse grens woont wordt Lactobact Omni Fos van de firma HLH genoemd. Wel is aan te raden de probiotica in poedervorm met een beetje water in te nemen omdat in capsulevorm teveel van de bacteriën door het maagzuur wordt gedood.

Alle producten hebben min of meer dezelfde samenstelling en uit onderzoek is gebleken dat deze producten de meeste levende bacteriën bevatten, dus veel meer dan de genoemde drankjes. Wel voor gebruik een goed gekwalificeerd arts/orthomoleculaire- of natuurarts raadplegen.

Klik hier voor informatie pagina op Wikipedia over probiotica - melkzuurbacteriën.

Klik hier voor informatie en artikelen met abstracten van studies enz. over probiotica - melkzuurbacteriën welke in veel gevallen ziektes kunnen voorkomen of de darmflora herstellen na chemo of bestraling.  


Plaats een reactie ...

Reageer op "Probiotica - melkzuurbacteriën kunnen in veel gevallen ziektes voorkomen of zorgen voor herstel van darmflora na chemo of bestraling"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Algemeen: Voeding en voedingstoffen >> Antibiotica speelt mogelijk >> Asbest lijkt ook kanker in >> Aspirine ter voorkoming van >> Bacterien in de mond - Commensale >> Diakonessenhuis Utrecht biedt >> DIM - diindolylmethane voorkomt >> Bloedtest die methyl meet >> Baarmoederhalskanker veel >> Baarmoederkanker is te voorkomen >>