Alle genoemde recepten zijn ook te vinden of in ons kookboek De Kok en de Kanker , samengesteld door Wies Sanders of bij de losse recepten, zie verderop op deze pagina.
alle recepten zijn in principe voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Gebruik bij voorkeur biologisch dynamisch geteelde groenten en fruit.
Recept uit de Volkskrant en aangepast aan uitgangspunten van het Houtsmullerdieet
- 3 eetlepels olijfolie met een klontje roomboter voor het bakken (Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- 4 stuks tarbotfilet met vel van ca. 140 g
- ca. 50 Spaanse zwarte olijven, zonder pit
- 6 takjes verse tijm
- bosje verse peterselie
- kleine nieuwe aardappelen
- peper uit de molen
- grof zeezout met zeewier
- Extra: Gemengde groene salade
Bereiding:
Breng voldoende water aan de kook en kook hierin de ongeschilde maar wel vooraf gewassen nieuwe aardappeltjes gaar. Duurt ca. 15 minuten voor de aardappels gaar zijn. Als u grote aardappelen hebt deze in vieren delen. Ondertussen bestrooi de tarbotfilets met peper uit de molen en met het zeezout. Laat dit een kwartiertje intrekken. Bak de moten goudbruin in de olijfolie met roomboter en de in stukjes gesneden olijven naast de vis in de pan. Bak de velkant van de tarbot wat langer dan de andere kant maar tarbot is in ca. 5 minuten wel gegaard. Bij het bakken aan het fornuis blijven dus en op tijd omdraaien.
Haal de tarbot uit de olie en doe deze even in aluminiumfolie om warm te houden.
Doe de kleingesneden verse tijm met wat roomboter in een steelpannetje en verwarm deze zachtjes. Niet bakken. Als de boter is gesmolten op smaak brengen met de olijven uit de pan waarin de vis en de olijven zijn gebakken. Verdeel de vis over 4 voorverwarmde borden, schep de saus eroverheen en doe naar behoefte de gekookte aardappelen erbij, bestrooi deze met fijngesneden peterselie en geef er een groene salade apart bij.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels"