Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: gestoofde vis met paprika en taugè
Leg de visfilets in een vuurvaste schaal met water, waarin de fijngesneden ui, kruiden en citroen. De vis niet onder water, maar zeg maar voor twee derde in het water met de kruiden. Bewaar wat peterselie voor garnering.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
Keer de vis om de vijf minuten om.
Voeg na 15 minuten de in reepjes gesneden paprika's en fijngesneden taugè toe (bovenop de vis), leg daarbij de schijfjes roomboter en laat nog 5 tot 8 minuten doorgaren.
Bak ondertussen volgens gebruiksaanwijzing de aardappelschijfjes/partjes.
Kook ondertussen de worteltjes beetgaar in niet al teveel water.
Vis en worteltjes serveren gegarneerd met takje peterselie en voor de kinderen mayonaise op olijfbasis erbij.
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: gestoofde vis met paprika en taugè
- Neem 500 tot 750 gram visfilet van bv. poon, kabeljauw, schelvis, wijting, koolvis. Schoon laten maken bij de visboer.
- 1 ui,
- bosje bieslook, verse tijm, verse basilicum, verse dille, verse peterselie
- 1 citroen,
- 50 gram ongezouten roomboter in schijfjes
- 2 paprika's ( In reepjes gesneden)
- bakje taugè (100 gram)
- Voorgekookte aardappelschijfjes (zonder toevoegingen) 1 -2 zakjes (afhankelijk van grote eters of niet)
- Bijgerecht groenten: worteltjes
Leg de visfilets in een vuurvaste schaal met water, waarin de fijngesneden ui, kruiden en citroen. De vis niet onder water, maar zeg maar voor twee derde in het water met de kruiden. Bewaar wat peterselie voor garnering.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
Keer de vis om de vijf minuten om.
Voeg na 15 minuten de in reepjes gesneden paprika's en fijngesneden taugè toe (bovenop de vis), leg daarbij de schijfjes roomboter en laat nog 5 tot 8 minuten doorgaren.
Bak ondertussen volgens gebruiksaanwijzing de aardappelschijfjes/partjes.
Kook ondertussen de worteltjes beetgaar in niet al teveel water.
Vis en worteltjes serveren gegarneerd met takje peterselie en voor de kinderen mayonaise op olijfbasis erbij.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Vis met paprika en tauge"