Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Voor 2 personen

Ingrediënten: zalmlasagnaschotel
  • Olijfolie met een klontje roomboter voor het bakken (Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 verse zalmmoten
  • 200 gram champignons (liest shiitake erbij)
  • 1 prei kleingesneden
  • 4 dl magere melk
  • 1 eetlepel zure room
  • 50 gram tarwebloem
  • 1 eetlepel geschrapte mierikswortel
  • tamari of shoyu
  • 2 takjes verse dille (kleingesneden)
  • 1 citroen
  • lasagna voor twee personen (4-6 vellen)
  • Extra: tomatensalade met olijven Zie salades.
Bereiding:
Pocheer de zalmmoten in kokend water en haal daarna de graten eruit en doe de zalm in een aparte kom.
Stoof de kleingesneden champignons een minuut of drie in de olijfolie met klontje roomboter op matig vuur, voeg de prei toe en laat nog een minuut of vijf stoven.
Maak de suas door een klontje roomboter te smelten, voeg de tarwebloem toe en roerend de melk tot een dikke saus ontstaat. Voeg nu de zure room en mierikswortel toe.
Doe de champignons/prei, de zalm en de dille bij elkaar en laat afkoelen.
Kook nu de (groene) lasagnavellen volgens gebruiksaanwijzing.
Vul een licht ingevette ovenschaal in laagjes met achtereenvolgens de saus, een vel lasagna, het zalmmengsel en herhaal dit een aantal keren. Eindig met de saus.
Gaar alles in een voorverwarmde oven van 200 graden (ca. 20 minuten) en serveer met de tomatensalade erbij.


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Zalmlasagnaschotel"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>