Terug naar overzicht weekrecepten


Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten knolselderij met ansjovis:
  • 2 blikjes ansjovisfilets
  • olijfolie
  • 3 grote uien, in ringen
  • 3 dl. zure room
  • 4 dl. magere melk
  • 1 ei losgeklopt
  • 750 gram kruimige aardappels (biologisch) in reepjes gesneden
  • 750 gram knolselderij, geschild en in reepjes gesneden
  • tamari of shoyu
  • 50 gram roomboter (ongezouten)
  • Extra: bietjessalade. Zie salades.
Bereiding:
Spoel de ansjovisfilets onder lauw water af en dep ze droog met keukenpapier
Bak de uien goudbruin in de olijfolie, regelmatig omscheppen
Meng de zure room met de melk en het losgeklopte ei
Vet een ovenschaal licht in met een klontje boter
Verdeel de helft van de uien over de bodem en schep de helft van de aardappelrepjes en de helft van de knolselderijreepjes daarover.
Verdeel daarover de ansjovisfilets en leg daarna de andere helft van de uien, aardappelreepjes en knolselderijreepjes daar weer over.
Besprenkel met wat tamari of shoyu.
Schenk het room/eimengsel erover en leg een paar botervlokjes verdeeld over de schotel.
Bak het gerecht in het mmideden van de voorverwarmde oven (200 graden C.) in 50 minuten goudbruin. Schakel de oven na 20 minuten naar 175 graden.

Serveer met bietjessalade. Zie salades.


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Ansjovis met knolselderij"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>