Terug naar overzicht weekrecepten
Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten knolselderij met ansjovis:
Spoel de ansjovisfilets onder lauw water af en dep ze droog met keukenpapier
Bak de uien goudbruin in de olijfolie, regelmatig omscheppen
Meng de zure room met de melk en het losgeklopte ei
Vet een ovenschaal licht in met een klontje boter
Verdeel de helft van de uien over de bodem en schep de helft van de aardappelrepjes en de helft van de knolselderijreepjes daarover.
Verdeel daarover de ansjovisfilets en leg daarna de andere helft van de uien, aardappelreepjes en knolselderijreepjes daar weer over.
Besprenkel met wat tamari of shoyu.
Schenk het room/eimengsel erover en leg een paar botervlokjes verdeeld over de schotel.
Bak het gerecht in het mmideden van de voorverwarmde oven (200 graden C.) in 50 minuten goudbruin. Schakel de oven na 20 minuten naar 175 graden.
Serveer met bietjessalade. Zie salades.
Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten knolselderij met ansjovis:
- 2 blikjes ansjovisfilets
- olijfolie
- 3 grote uien, in ringen
- 3 dl. zure room
- 4 dl. magere melk
- 1 ei losgeklopt
- 750 gram kruimige aardappels (biologisch) in reepjes gesneden
- 750 gram knolselderij, geschild en in reepjes gesneden
- tamari of shoyu
- 50 gram roomboter (ongezouten)
- Extra: bietjessalade. Zie salades.
Spoel de ansjovisfilets onder lauw water af en dep ze droog met keukenpapier
Bak de uien goudbruin in de olijfolie, regelmatig omscheppen
Meng de zure room met de melk en het losgeklopte ei
Vet een ovenschaal licht in met een klontje boter
Verdeel de helft van de uien over de bodem en schep de helft van de aardappelrepjes en de helft van de knolselderijreepjes daarover.
Verdeel daarover de ansjovisfilets en leg daarna de andere helft van de uien, aardappelreepjes en knolselderijreepjes daar weer over.
Besprenkel met wat tamari of shoyu.
Schenk het room/eimengsel erover en leg een paar botervlokjes verdeeld over de schotel.
Bak het gerecht in het mmideden van de voorverwarmde oven (200 graden C.) in 50 minuten goudbruin. Schakel de oven na 20 minuten naar 175 graden.
Serveer met bietjessalade. Zie salades.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Ansjovis met knolselderij"