Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept van www.tijdvoorvis.nl Zie ook internetlinks.

Ingrediënten: Gestoofde makreel met kruidenboter
  • 800 g makreel
  • 2 preien
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • tamari of shoyu, peper
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1/2 dl droge witte wijn
  • 4 eetlepels zure room
Bereiding:
Snijd de prei in smalle ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Was de makrelen, dep ze droog, verwijder de koppen en snijd de vissen in mootjes van 2 cm dikte.
Verhit de olijfolie met roomboter en bak hierin de prei met de paprika 4 minuten op een matig-hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak het even mee.
Schep het prei-paprikamengsel in een ruime ovenvaste schaal en leg de mootjes makreel erop.
Bestrooi de makreel met wat tamari of shoyu, wat peper en de Italiaanse keukenkruiden. Schenk de wijn en de slagroom erover.

Dek de schaal af, zet hem midden in de oven en laat de makreel in ca. 15 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven van 200 graden C..

Serveer met zilvervliesrijst en gemengde groene salade. Zie salades


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Makreel, gestoofd met kruidenboter"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>