Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten:poonschotel naar recept van Smulweb
  • 1 kg. rode poon schoongemaakt
  • 250 gram tomaten
  • 2 uien gesnipperd
  • 25 gram pijnboompitten
  • 100 gram witte hazelnoten
  • 50 gram witte amandelen
  • zeezout en vers gemalen peper
  • handjevol peterselie
  • citroensap
  • paneermeel (volkoren)
  • Bloem (volkoren of tarwe)
  • verse worteltjes voor vier personen
  • middelgrote aardappels voor 4 personen
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • extra bietjes salade. Zie salades.
Bereiding:

Kook de goed schoongeboende aardappels in de schil gaar (ca. 20 minuten). Kook in weinig water de worteltjes beetgaar.
Hak 2 uien, 3/4 deel van de witte hazelnoten en 3/4 deel van de witte amandelen fijn.
Ontvel de tomaten en verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in stukjes.
Fruit de uien glazig in de olijfolie. 
Voeg de stukjes tomaat samen met de gehakte en de hele hazelnoten en amandelen, 25 g pijnboompitten, vers gemalen peper toe en fruit alles nog ca. 3 minuten.
Giet er ¼ liter water en een ½ theelepel citroensap bij.

Wrijf de schoongemaakte rode poon licht in met zeezout en haal ze door bloem.
Bak de vis in beetje olijfolie met klontje roomboter op matig vuur in ca. 5 minuten lichtbruin.
Leg de vis in de notensaus en stoof dit alles in ca. 10 minuten op een laag vuur gaar.
Schep de vis voorzichtig met een schuimspaan op een voorverwarmde schaal.
Roer 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 1 eetlepel paneermeel door de saus en giet deze over de vis.
Serveer met gekookte aardappelen in de schil, worteltjes en samen met bietjessalade. Zie salades


 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Poon, een heerlijk visrecept"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>