Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Een recept van Mieke

Ingrediënten: visschotel met heilbot en aardappelkorst
  • 2 teentjes knoflook fijngeperst
  • 1 blik tomatenblokjes (zonder toevoegingen)
  • 10 zongedroogde tomaatjes in olie ( in stukjes gesneden) (of uit zakje en 20 minuten in water geweekt)
  • 10 blaadjes salie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • tamari of shoyu en snufje peper
  • 800 gram (biologische) aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie ( zie voor bakken uitgangspunten houtsmullerdieet)
  • 4 heilbotfilets
  • 75 gram geraspte pizzakaas
  • 25 gram verkruimelde volkoren beschuit of gewoon paneermeel kan ook
Bereiding:
Stoof de tomatenblokjes met de zongedroogde tomaatjes, hele knoflook, salie en azijn afgedekt ongeveer 20 minuten. Breng op smaak met tamari of shoyu en peper.
Borstel de aardappels onder de kraan schoon en snijd ze in dunne plakken.
Kook de aardappelplakken enkele minuten in weinig water. Goed uit laten lekken daarna en eventueel droogdeppel met schone theedoek.
Verdeel de aardappelplakken over de bodem van een licht ingevette ovenschaal en besprenkel ze met de olie.Leg de vis naast elkaar over de plakken aardappel en schenk de saus over de vis.
Meng de kaas met het paneermeel en bestrooi de saus ermee.Laat de visschotel midden in de oven afgedekt in ca 35 minuten gaar worden ( 200 graden)
Laat de korst onafgedekt de laatste 10 minuten goudgeel worden.
Ganeer met blaadjes salie
Ook lekker met zalm!

Serveer met een groene gemengde salade. Zie salades.



 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Heilbot uit de oven"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>