Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept uit Allerhande

Ingrediënten: asperges met roodbaars en kappertjes
  • Krieltjes voor 4 personen.
  • 600 tot 800 gram asperges
  • 4 roodbaarsfilets
  • olijfolie met klontje roomboter om in te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • bosje peterselie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 citroen
  • 4 vellen vetvrij bakpapier (30 bij 30 cm)
  • Extra: gemengde fruitsalade van seizoensfruit. Zie salades
Bereiding:
Asperges dun schillen en houtachtige einden eraf snijden.
Asperges in pan met ruim water beetgaar koken (8-10 minuten)
Roodbaarsfilets om en om in de olijfolie een minuut aan beide kanten op hoog vuur aanbakken.
Meng fijngesneden peterselie en kappertjes met twee eetlepels olijfolie i aparte kom
Snijdt citroen in dunne plakjes
Vetvrij bakpapier(in vieren dus) op werkblad leggen en daarop de asperges uitgespreid met de punten naar dezelfde richting.
Leg daarop de roodbaarsfilets en sprenkel daarop de peterselie/kappertjesolie. Daarop verdeel je de schijfjes citroen. Bakpapier tot pakketjes dichtvouwen.
Gaar de pakketjes in een voorverwarmde oven van 225 graden C in ongeveer 6 tot 8 minuten .
Serveer naast de pakketjes op elk bord gekookte krieltjes en een frisse fruitsalade van seizoensfruit. Zie salades.


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Roodbaars met asperges"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>