Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Naar een recept uit Allerhande
Ingrediënten: asperges met roodbaars en kappertjes
Asperges dun schillen en houtachtige einden eraf snijden.
Asperges in pan met ruim water beetgaar koken (8-10 minuten)
Roodbaarsfilets om en om in de olijfolie een minuut aan beide kanten op hoog vuur aanbakken.
Meng fijngesneden peterselie en kappertjes met twee eetlepels olijfolie i aparte kom
Snijdt citroen in dunne plakjes
Vetvrij bakpapier(in vieren dus) op werkblad leggen en daarop de asperges uitgespreid met de punten naar dezelfde richting.
Leg daarop de roodbaarsfilets en sprenkel daarop de peterselie/kappertjesolie. Daarop verdeel je de schijfjes citroen. Bakpapier tot pakketjes dichtvouwen.
Gaar de pakketjes in een voorverwarmde oven van 225 graden C in ongeveer 6 tot 8 minuten .
Serveer naast de pakketjes op elk bord gekookte krieltjes en een frisse fruitsalade van seizoensfruit. Zie salades.
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Naar een recept uit Allerhande
Ingrediënten: asperges met roodbaars en kappertjes
- Krieltjes voor 4 personen.
- 600 tot 800 gram asperges
- 4 roodbaarsfilets
- olijfolie met klontje roomboter om in te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- bosje peterselie
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 citroen
- 4 vellen vetvrij bakpapier (30 bij 30 cm)
- Extra: gemengde fruitsalade van seizoensfruit. Zie salades
Asperges dun schillen en houtachtige einden eraf snijden.
Asperges in pan met ruim water beetgaar koken (8-10 minuten)
Roodbaarsfilets om en om in de olijfolie een minuut aan beide kanten op hoog vuur aanbakken.
Meng fijngesneden peterselie en kappertjes met twee eetlepels olijfolie i aparte kom
Snijdt citroen in dunne plakjes
Vetvrij bakpapier(in vieren dus) op werkblad leggen en daarop de asperges uitgespreid met de punten naar dezelfde richting.
Leg daarop de roodbaarsfilets en sprenkel daarop de peterselie/kappertjesolie. Daarop verdeel je de schijfjes citroen. Bakpapier tot pakketjes dichtvouwen.
Gaar de pakketjes in een voorverwarmde oven van 225 graden C in ongeveer 6 tot 8 minuten .
Serveer naast de pakketjes op elk bord gekookte krieltjes en een frisse fruitsalade van seizoensfruit. Zie salades.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Roodbaars met asperges"