Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Gevulde forel met amandelsaus
  • 4 forellen
  • 1 citroen
  • 250 gram bladspinazie (diepvries)
  • 1 eetlepel olijfolie met klontje roomboter voor het bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 50 gram roomboter zonder zout
  • 2 dl crème fraîche of zure room
  • 50 gram amandelen
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • peper en tamari of shoyu
  •  
Bereiding:
Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog.
Borstel de citroen met heet water, rasp de schil en pers de citroen uit.
Roerbak de spinazie 3 minuten in de olijfolie op matig vuur met 1 geperst teentje knoflook, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, peper, tamari of shoyu en pijnboompitten. Laat de spinazie iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de resterende citroenrasp en het citroensap door de boter en zet deze even in de koelkast.
Vul de forellen met de spinazie.
Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie licht met olie. Leg de forellen erop, verdeel vlokjes citroenboter erover en vouw de folie losjes dicht. Leg de pakketjes op de bakplaat en zet ze 20 minuten in het midden van de oven.
Hak of maal de amandelen fijn. Meng ze door de zure room met een snufje nootmuskaat, peper en 1 theelepel citroenrasp. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Strooi de geroosterde amandelen erover. Serveer ze met de amandelsaus.

Serveer er gekookte krieltjes bij en als extra een fruitsalade naar eigen smaak. 


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Forel gevuld en met amandelsaus"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>