Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten visragout met spinazie
 
  • 2 visbouillontabletten
  • 1 grote ui
  • stukje wortel
  • peterseliewortels
  • 600 g gemengde vis, bv. zeeduivel, zeewolf, kabeljauw en zalm
  • 50 g roomboter
  • 3 eetlepels tarwebloem
  • scheutje slagroom
  • 1 knoflookteen
  • 100 g champignons (biologische)
  • tamari en peper
  • ½ bekertje crème fraîche
  • 400 g spinazieblaadjes (vers of diepvries bladspinazie)
Bereiding:
De bouillontabletten oplossen in 1 liter water en met een halve ui, wortel en de peterseliewortels aan de kook brengen. De visfilets in de bouillon leggen en in 10 minuten ( niet koken) gaar laten worden.
De filets met een schuimspaan uit de bouillon nemen en de bouillon zeven.
In een ruime pan de boter smelten en hierin het gesnipperde uitje en het uitgeperste knoflookteentje 5 minuten fruiten. De bloem erbij roeren en even laten pruttelen.
In gedeelten ½ l visbouillon toevoegen en al roerend steeds aan de kook brengen. De ragoût 5 minuten zachtjes laten koken.
De vis in stukjes snijden en met de champignons, de gewassen spinazieblaadjes, de crème fraîche, zout en peper naar smaak en een scheutje slagroom bij de ragoût roeren.
Nog wel verwarmen, maar niet echt aan de kook brengen.

Serveer met aardappelpuree en witlofsalade Zie salades 


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Visragout met spinazie"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>