Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: geroosterde zeeduivel, een feestmaaltijd
Voorbereiding kan een dag van te voren: maal in de vijzel de knoflook, sjalot, peterselie, kummel, paprikapoeder en 2 eetlepels olijfolie tot een grove massa. Doe er wat zeezout en peper bij voor de smaak. Verdeel bij bereiden deze pasta over de platte zijden van twee zeewolffilets. Leg per filet 2 takjes tijm op het mengsel en elg de ander twee filets erop. Bind deze vast met een stukje keukentouw en verdeel de plakjes citroen tussen touw en filets. Verpak nu alles in plastic folie en laat de vis zo ongeveer twee uur marineren in de koelkast.
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: geroosterde zeeduivel, een feestmaaltijd
- 4 schoongemaakte zeeduivelfilets
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje gesneden
- 3 eetlepels fijngesneden peterselie
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kummel
- beetje zeezout en peper
- 2-4 takjes tijm
- olijfolie (extra vierge, zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- 4 dunne pakjes citroen
- 1 theelepel saffraandraadjes
- 1 eetlepel witte wijn
- 1 teentje knoflook fijngeperst
- 1 eetlepel creme fraiche
- 4-6 eetlepels olijvonaise (kan ook zonder safffraanmayonaise als u dit te vet vindt.)
- venkel en broccoli voor vier personen en zilvervliesrijst
- extra: tomatensalade naar eigen smaak.
- Extra: vijzel of keukenmachine
Voorbereiding kan een dag van te voren: maal in de vijzel de knoflook, sjalot, peterselie, kummel, paprikapoeder en 2 eetlepels olijfolie tot een grove massa. Doe er wat zeezout en peper bij voor de smaak. Verdeel bij bereiden deze pasta over de platte zijden van twee zeewolffilets. Leg per filet 2 takjes tijm op het mengsel en elg de ander twee filets erop. Bind deze vast met een stukje keukentouw en verdeel de plakjes citroen tussen touw en filets. Verpak nu alles in plastic folie en laat de vis zo ongeveer twee uur marineren in de koelkast.
Saffraanmayonaise: Laat voor de saffraanmayonaise de saffraandraadjes 2-3 minuten warmen in warme witte wijn, niet koken. Laat het mengsel afkoelen en vermeng het met de fijngeperste knoflook en creme fraiche door de olijvonaise.
Verwarm de oven op 210 graden C. Leg de vis in een ruime ovenschaal en leg de tomaten eromheen. Besprenkel een en ander met olijfolie en gaar de vis in 20 minuten gaar. Laat daarna de vis een minuut of vijf rusten.
Bij serveren de vis in vieren delen en serveren met gesmoorde venkel en beetgaar gekookte broccoli en zilvervliesrijst. Voor mij een feestmaaltijd, ook zonder de saffraanmayonaise die in principe te vet is voor mensen met kanker. Voor wie wil neem er een eenvoudige tomatensalade bij. Zie salades.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Zeeduivel met saffraanmayonaise"