Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Snoekbaars uit de oven met risotto of gepofte aardappel
  • 4 middelgrote snoekbaarsfilets  
  • 2 uien, middelgroot
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 5 eetlepels kerrie of kurkuma 
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 250 gram licht belegen jonge kaas geraspt 
  •  wilde rijst (maak er risotto van nog lekkerder)  of gepofte aardappel
  • Voor salade erbij: zie salades.
Bereiding:
Was en dep de snoekbaarsfilets droog en leg deze in de klein beetje ingevette ovenschaal. Fruit de kleingesneden ui en knoflook in wat olijfolie. Meng de kerriepoeder erbij en schep de creme fraiche erbij en vermeng het als laatste met de geraspte kaas en maak er een niet al te dikke saus van. Giet deze over de snoekbaars en gaar de snoekbaars in ca. 20 tot 25 minuten in een vorverwarmde oven (ca. 180 graden)

Serveer de snoekbaars met een risotto van wilde rijst of een gepofte aardappel die u naast de vis kunt lkeggen in de oven (heeft wel meer tijd nodig dan de vis dus let daar op) en met een frisse groene salade . Zie salades

 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>