Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Hoewel schol geen vette vis is vindt Houtsmuller het geen bezwaar om 1x per week magere vis te eten. En als geboren Zeeuw vind ik dit persoonlijk een heerlijke maaltijd.
Ingrediënten: Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
Breng in een pan de bouillon met de wijn aan de kook. Kook daarin de gewassen en in kleine, in de lengte stukjes gesneden bospeen, bosuitjes en peultjes voor (ongeveer 2-3 minuten). Haal de groenten met een schuimspaan uit het kookvocht.
Verdeel de groenten over de uitgespreide scholfilets. Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker
Breng het kookvocht van wijn en bouillon opnieuw aan de kook en gaar de filets in ongeveer 5 minuten.
Neem de visrolletjes uit de pan en houdt ze warm op een bord boven een pan met heet water en een deksel erop.
Neem de helft van het kookvocht en roer daar de room doorheen en breng aan de kook en kook de saus wat in. Binden met wat maizena.
Roer de kappetjes door de suas en breng op smaak met wat peper en tamari of shoyu.
Geef de saus apart bij serveren en bestrooi met de kervelblaadjes. Serveer bij dit gerecht zilvervliesrijst en verse zeekraal (Zeekraal wassen en zonder toevoegingen volgens gebruiksaanwijzing blancheren)
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Hoewel schol geen vette vis is vindt Houtsmuller het geen bezwaar om 1x per week magere vis te eten. En als geboren Zeeuw vind ik dit persoonlijk een heerlijke maaltijd.
Ingrediënten: Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Bosje bospeen
- 2 bosuitjes
- 50 gram peultjes
- verse zeekraal voor vier personen
- 5 dl kruidenbouillon
- ½ dl. droge witte wijn
- 8 kleine scholfilets of vier grote
- 2 dl. koksroom
- 2 theelepels maizena
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepels verse kervelblaadjes
- tamari of shoyu en peper
- Extra: zilvervliesrijst voor 4 personen
Breng in een pan de bouillon met de wijn aan de kook. Kook daarin de gewassen en in kleine, in de lengte stukjes gesneden bospeen, bosuitjes en peultjes voor (ongeveer 2-3 minuten). Haal de groenten met een schuimspaan uit het kookvocht.
Verdeel de groenten over de uitgespreide scholfilets. Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker
Breng het kookvocht van wijn en bouillon opnieuw aan de kook en gaar de filets in ongeveer 5 minuten.
Neem de visrolletjes uit de pan en houdt ze warm op een bord boven een pan met heet water en een deksel erop.
Neem de helft van het kookvocht en roer daar de room doorheen en breng aan de kook en kook de saus wat in. Binden met wat maizena.
Roer de kappetjes door de suas en breng op smaak met wat peper en tamari of shoyu.
Geef de saus apart bij serveren en bestrooi met de kervelblaadjes. Serveer bij dit gerecht zilvervliesrijst en verse zeekraal (Zeekraal wassen en zonder toevoegingen volgens gebruiksaanwijzing blancheren)
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal"